-

Beckham és a többiek

2004. 04. 28., 14:14 | Frissítve: 2004. május 13., csütörtök 09:26

A médiasztár Beckhammel felálló Anglia az egyik "leghisztérikusabb" csapat, mely esélyes lehet a végső győzelemre is, de ugyanakkor kieshet a csoportküzdelmek során is.

Végy egy jó kapust! -ez az alapja egy jó csapatnak. Nos az angolok jelenleg talán éppen ezért vannak a legnagyobb gondban. Ugyanis a visszavonult David Seaman után még mindig nem találta meg Eriksson a megfelelő embert erre a posztra.

A védelem már-már összeállt, de Rio Ferdinand doppinggyanúja miatt egy biztos pont esett ki a tengelyből. Így az arsenalos Campbell mellé kell keresnie egy biztos belső védőt. (Erre talán Southgate lehet a legmegfelelőbb.) Az oldalvonalak mentén kevesebb a gond, hiszen a két Neville, Ashley Cole és Bridge révén biztosnak tűnik a szélek védelme.

A középpálya tűnik az angolok legerősebb csapatrészének, hiszen az elsőszámú sztár Beckham mellett itt játszik az egykori csapattárs Scholes, az idén csúcsformában lévő Lampard, a liverpooli Gerrard és Murphy, valamint a védelmi szekciót erősítő Hargreaves is.

Elől nagyon sok múlik azon, hogy a 2002-es Aranylabdásnak, Michael Owen-nek milyen napja van. A selejtezők során a középpályáról minden támogatást - és remek labdákat - kapott, így az együttes góljainak közel felét szerezte. Mellette az Everton "tinije", Rooney, a csapattárs Heskey, esetleg Dyer és a Leedsszel a kiesés elkerüléséért küzdő Smith kerülhet.

Erikson leginkább rájuk számíthat, és a svéd szakember nem is nagyon szeret kísérletezni, hiszen a selejtezőket elkezdő és befejező keret között kevés a különbség. A csapat taktikája nagyban függ Beckhamtől, aki egy-egy megmozdulásával képes eldönteni találkozókat. Ugyanakkor, ha neki nem megy, sokszor csak küszködik az angol válogatott.

Eriksonnak sikerült elérnie, hogy a különböző sztárklubokból érkező játékosai felejtsék el vélt, vagy valós sérelmeiket és mindent rendeljenek alá a válogatott érdekének. Így akár a végső sikerre is esélyesek lehetnek Beckhamék, bár az elmúlt évek tapasztalatai alapján a csoportküzdelmek során is kieshetnek.

N;
hirdetés