-

A címvédő ismételni készül

2004. 04. 28., 14:21 | Frissítve: 2004. május 10., hétfő 15:02

A kispadon egy sikeres edző, a csapatban számtalan világsztár. Kell ide taktika?

Annyi sztár van a francia együttesben, hogy szinte taktika nélkül kilehet őket küldeni a pályára, valamelyik úgy is képes eldönteni a találkozót. Így volt ez az Eb-selejtezők során is, hiszen a "leggyengébbnek" vélt csoportból, úgy jutottak simán tovább, hogy többször is pihentethették sztárjaik némelyikét.

A kapuban továbbra is Barthez az elsőszámú favorit, de Coupet is bármikor bevethető. A mezőnyben is szinte mindegyik posztra két-három jelölt van, és csak a védelembe olyan csapatokból válogathat Santini, mint a M.U. (Silvestre), Chelsea (Gallas, Desailly), Bayern München (Sagnol, Lizarazu), Juventus (Thuram), Roma (Zebina, Candela). És akkor még a francia klubokból senki nem került szóba. . .

A középpályán az "agy" Zidane mellett ott van a két "labdaszerző" Vieria és Makelele, míg a szélére beállítható Wiltord és Pires. A csatársor okozhatja a legnagyobb gondot a franciáknál, hiszen nem könnyű eldönteni, hogy a Henry, Trezeguet, pároson kívül hogyan játsszon Gouvou, Luyindula, vagy a "bűnbánó" Anelka.

Az 1998-ban világbajnoki címet szerzett csapat a történelem során az első, mely a vb-t követő kontinensviadalon is nyerni tudott. Így világ- és Európa bajnokként hatalmas meglepetésnek számított, hogy a két évvel ezelőtt világbajnokságról egy ponttal és rúgott gól nélkül estek ki. Címvédőként, a selejtezőkből száz százalékos teljesítménnyel továbbjutva ezt a csorbát szeretnék most kijavítani Zidaneék.

N;
hirdetés