-

A legjobb támadás a védekezés

2004. 05. 08., 01:12 | Frissítve: 2004. május 09., vasárnap 18:51

A görögök számára a jó védekezés bizonyult a hatékony támadásnak a 2004-es Eb-selejtezőkben. Otto Rehhagel szövetségi kapitány együttese két vereséggel kezdte a sorozatot, aztán a következő hat találkozóján gólt sem kapott, pedig az ellenfelek támadói között volt Raúl és Sevcsenko is.

Ennek a védelemnek a tengelyében áll a Panathinaikosszal a Bajnokok Ligájában edződött Antoniosz Nikolopidisz kapus, és előtte Szeitaridisz, Venetidisz, Dabizasz és Dellasz a 4-4-2-es felállásban. A spanyolok ellen is alkalmazott háromvédős felállásban a Roma alkalmazásába álló Dellasz a söprögető, míg a középpályáról Zagorakisz és Baszinasz kapcsolódott be a védekezésbe.

A középpályások közül a jobboldalon játszó a boltoni Sztilianosz Dzsannakopulosz kapcsolódik be a támadásokba: a felfutásairól, és második hullámban érkező lövéseiről ismert futballista szerezte a spanyolok elleni, később sorsdöntőnek bizonyult egyetlen találatot.

A támadósort Lisztes Krisztián brémai csapattársa, a Werderben kevés lehetőséghez jutó Kariszteasz - a selejtezők során három gólt szerzett -, és Temisztoklisz Nikolaidisz, valamint Vrizasz alkothatja.

A csatárokra és a gólokra szüksége is lesz Rehhagelnek, mivel a görörök eddigi két nemzetközi tornájukon mindössze egyetlen gólt lőttek és mindössze egy pontot szereztek (még huszonnégy évvel ezelőtt a németek ellen).

N;
hirdetés