-

A totális futball modern változata

2004. április 30., péntek 13:30

Nincs irigylésre méltó helyzetben a szövetségi kapitány, Dick Advocaat a kezdőcsapat kijelölésénél, hiszen a bőség zavarával küszködik. A védelemben is több eshetőség közül választhat, ha viszont Stam egészséges, akkor mindenképpen helye van a középpontban. (Mégha szemlátomást lassul és nehézkessé válik is a mozgása.)

Mellette általában a feneres Frank de Boer jut szóhoz, de az ő körülményessége az utóbbi időben egyre inkább szembetűnő, más kérdés, hogy a válogatottban nem volt rossz meccse a selejtezőkön. A jobbszélen Ooijer, Heitinga vagy Reiziger kaphat bizalmat, míg a balon Zenden vagy van Bonckhorst. Ám az is előfordult már, hogy Cocu játszott némiképp visszarendelve. Ez a csapatrész tűnik egyébként a legsebezhetőbbnek a "narancsmezeseknél".

A védekező középpályás szerepköre a barcás Davidsé, támadásban azonban többen bevethetőek. Sneijder mellett van der Meyde is kitűnő választás, de beszélhetünk van der Vaartról is, aki inkább a jobbszélen képes tudása legjavát nyújtani. A Milanban bombaformába lendülő Seedorf a selejtezők alatt meglehetősen kevés lehetőséget kapott, ő viszont aligha kihagyható, ha lendületes és gólerős - az átlövései élményszámba mentek tavasszal - játékát.

A csatársorban a Bayern Münchent erősítő Makaay már megszokta, hogy a cserepadon kell ücsörögnie, de Kluivertet is ültette már mellé a kapitány, ha úgy érezte, Overmars jobb megoldás a rivális védelmének megbontására. Van Nistelrooynak viszont feltehetően nem kell attól tartania, hogy ne fusson ki a kezdő tizenegyben.

A hollandok győzelme - bármelyik világversenyről is legyen szó - sohasem számít meglepetésnek, csak a drukkerek alighanem azért fohászkodnak, hogy ne kerüljön sor büntetőpárbajra, mert abban a legutóbbi három alkalommal alulmaradtak.

N;
hirdetés