-

Csak otthon erősek az oroszok

2004. 05. 11., 17:01 | Frissítve: 2004. május 12., szerda 14:39

Az orosz válogatott hiába nyújtott figyelemreméltó teljesítményt hazai pályán - három ellenfelének, közte a csoportgyőztes Svájcnak is négy gólt lőtt - mégis pótselejtezőre kényszerült Wales ellen.

Az oroszok felállásában a biztos pont a kapusposzt: a Lokomotiv Moszkvával a BL-ben edződő Szergej Ovcsinnyikov vitathatatlanul az első számú hálóőr, de amikor eltiltás miatt ki kellett hagynia a novemberi pótselejtező második meccsét, a helyére beugró Vjacseszlav Malafejev (Zenit Szentpétervár) hasznos cserének bizonyult.

A védelemben a rutinos, harmincöt éves Szergej Onopko a biztos pont (ebben az évben a moszkvai Szaturn alkalmazottja, ahol rövid időre Bodnár László is megfordult), és a középhátvéd, szintén Lokomtiv-játékos Szergej Ignasevics. A hátsó alakzatban még két védőt kell kiemelni: Vagyim Jevszejevet és Dmitrij Szennyikovot, akik a selejtezősorozat végére szilárdították meg a helyüket.

A középpálya "tartóeleme" Alekszej Szmertyin, mellette Mosztovoj, Loszkov és irányítóként Radimov szerepelt rendszeresen ebben a csapatrészben, míg Alejnyicsev középen és a baloldalon is bevethető. A szélen játszik, de játékmesterként is szerepeltethető a fiatal Izmajlov, további lehetőségnek pedig ott van Guszev és Kariaka.

A támadósorban a magas, jól fejelő Dmitrij Buljkin a legjobb megoldás, mellette a kreatívabb Alkeszandr Kerzsakov és Dmitrij Szitcsev vethető be.

N;
hirdetés