(c) 2004 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
VISSZA
Erős védelem, visszatérő csatárlegenda

Svédország válogatottjának legerősebb pontja az utóbbi években a védelem.

()
2004. május 8., szombat 3:26



A kapuban Magnus Hedman helye valószínűleg biztos, hiszen megbízhatóan véd, sőt, néha bravúrokra is képes. A mezőnyben a klasszikus, 4-4-2-es felállást favorizáló Lagerback-Söderberg edződuó csapatkapitányként és a védelem irányítójaként számít a télen hazatért Patrik Anderssonra. Mellette játszik általában Olof Mellberg, míg a széleken Mjallby és Michael Svensson kaphat helyet.

A középpálya védekező részlegét Linderoth, valamint két szélső társa, Anders Svensson és Niclas Andersson alkotná, bár utóbbiaknak a támadásokat is segíteniük kellene. A karmester szerepkörét az Arsenalban, a Bergkamp-iskolán nevelkedő Freddy Ljungberg vállalná magára, míg elöl két ék, a válogatottba az EB-re visszatért gólzsák, Henrik Larsson és Zlatan Ibrahimovic, esetleg az idősödő, ám könnyedén formába lendülni képes Allbäck játszana.

Miközben a svédek régi erényeiket, elsősorban erős fizikumukat továbbra is csillogtatják, most már technikailag is eléggé ott vannak. Többségük az angol vagy a skót ligákban játszik, úgyhogy hétköznapokon is a legkomolyabb ellenfelekkel találkoznak. Vége

az oldal tetejére