Arrows 2000

2000.03.11. 21:18
Az angol istállót 1977-ben alapította Alan Rees, Jackie Oliver, Dave Wass és Tony Southgate. Az ő monogramjaikból olvasható ki az Arrows elnevezés. A négy férfiú közül Jackie Oliver a legjelentősebb, hiszen ő az alapítástól egészen 1989-ig látta el a csapatfőnöki tisztséget. Ekkor a Japán Footwork tuningcég kezébe került az istálló, s egészen 1996-ig ilyen néven szerepelt a világbajnokságon.
Az év végén azonban Tom Walkinshaw megszerezte a csapat részvényeinek 51 százalékát, s visszatért az eredeti mozaikszóhoz.

Az utóbbi három esztendőben az angol autókészítőnek sikerült biztos anyagi hátteret kialakítania, ám az első győzelem még mindig várat magára.

Idén azonban - egy zseniális taktikai húzásnak köszönhetően - minden eddiginél több pénzt, valamint gyári erőforrást - Supertec - szerzett Walkinshaw csapatvezető. A barcelonai teszteken ugyanis autói többnyire szinte üres tankkal és vadiúj slickekkel köröztek, így általában a legjobb eredményeket érték el. A számadatokat látva az utolsó pillanatokban csatlakozott az istállóhoz az Orange, Nagy-Britannia első számú mobiltelefon gyártója, mely 110 millió dollárral dobta meg a költségvetést.

A pilótakettős részben változott a télen, De La Rosa mellé Jos Verstappen érkezett, aki mostani főnökével már 94-ben, a Benettonnál dolgozott együtt.

Ha a teszteredmények netán beigazolódnának, bár ez elég valószínűtlen, az Arrows lenne 2000 meglepetéscsapata. Azonban amíg nem bizonyítanak, meg kell elégedniük a "sötét ló" jelzővel.