'Schumissimo' - sajtóreakciók a San Marino Nagydíj után

2000.04.10. 19:34
Olaszország pastában és pezsgőben fürdött Michael Schumacher és a Ferrari vasárnapi imolai győzelmét követően.
A lapok természetesen címlapjukon számolnak be a vörösök újabb sikeréről:

"Ferrari mágia"
"Ferrari mágia" - írja a La Gazzetta dello Sport. Itália legtekintélyesebb sportnapilapja a német pilóta teljesítményének - "a határon a starttól a célig" - valamint a csapat gyors kerékcseréjének tulajdonítja a győzelmet.
A Tuttosport "Schumi, akár egy titán" címmel tudósít a versenyről, s a kiváló boxstratégiát emeli ki.
A Corriere dello Sport szintén főcímében dicsőíti a Scuderiát: "Történelmi tripla! Schumacher és a Ferrari: álomduó."

Úgy látszik most kezdi meghozni gyümölcsét a kitartó munka
Érdemes még kiemelni Jean Todtnak, a Ferrari csapatfőnökének a nyilatkozatát:
"A mostani sikereinken már négy éve keményen dolgozunk. Úgy látszik most kezdi meghozni gyümölcsét a kitartó munka. Lehetséges, hogy már tavaly is képesek lettünk volna hasonló bravúrokra, ám akkor Michael balesete miatt nem tudtunk bizonyítani. Imolában a jobb taktikánknak köszönhetően nyertünk egy remek ellenféllel szemben. Schumacher nagyszerűen versenyzett."

A vasárnapi futam egyébként nézettségi rekordot döntött Olaszországban: délután kettő és négy között a tévénézők 58 és fél százaléka, azaz 12 millió ember kísérte figyelemmel a RAI élő közvetítését. A csúcsbeállítás értékét növeli, hogy az itáliai újságírók sztrájkja miatt kommentátorok nélkül zajlott a kétórás tudósítás.

Németországban szintén hasonló címekkel jelentek meg a hétfői orgánumok:
Bild: "Zseniális boxtaktika"
Berliner Zeitung: "Schumissimo"

Franciaországban a L'equipe "Imola királyának" nevezi Schumachert.

"Az ezüstnyilaknak meg kell tanulniuk tankolni."
A svájci Der Blick egyedüliként, - s nem túl szimpatikus módon - nem a Ferrari sikerére, hanem a McLaren vereségére helyezi a hangsúlyt: "Az ezüstnyilaknak meg kell tanulniuk tankolni."

A spanyol El Diario egy érdekes hasonlóságra hívja fel a figyelmet: "Schumacher 94-hez hasonlóan újra három győzelemmel kezdte a szezont. Hat évvel ezelőtt meg sem állt a világbajnoki címig."

Végül egy "rózsaszín" hír egy másik német pilótával kapcsolatban. A jordanes Heinz-Harald Frentzennek hétfőn kislánya született. A baba - aki a "Lea" nevet kapta - 50 centiméter hosszú, s 3,5 kilóval jött a világra. A szülés komplikációk nélkül zajlott le, mind a csöppség, mind az anyuka egészséges.