Silverstone-ban is Schumacher volt a leggyorsabb

2000.04.17. 19:13
A silverstone-i tesztek során Michael Schumacher volt a leggyorsabb, Zonta megúszott egy csúnya bukást, Villeneuve rókát, az FIA pedig bakot "lőtt".
Villeneuve egy pályára keveredett rókát gázolt halálra
A múlt héten Silverstone-ban tesztelt a száguldó cirkusz mezőnye. Az első három napon az esős időjárás miatt érdemi munkát egyik csapatnak sem sikerült végeznie. Csupán az utolsó napon maradt abba az égi áldás, ekkor Michael Schumacher volt a leggyorsabb.

A pályán történt "legérdekesebb" események a BAR istálló pilótáihoz fűződtek. Zonta a Stowe kanyarban szenvedett látványos balesetet, de szerencsére a brazil fiúnak nem esett baja. Csapattársa, Villeneuve pedig egy pályára keveredett rókát gázolt halálra. A többiek, szinte kivétel nélkül, inkább az új, depóbeli szabályokat tanulták..

A hétvégi Brit Nagydíjon ugyanis már nem lehet használni azt a szoftvert, mely a boxbahajtáskor egyetlen gomb megnyomásával a motor fordulatszámát olyan mértékűre korlátozza, hogy az autó ne léphesse túl a megengedett sebességet.(60, ill. 80 Km/h)

Zonta a Stowe kanyarban szenvedett látványos balesetet
Az új rendelet bevezetése a pilóták körében nem aratott osztatlan sikert: majd' mindenkinek godjai voltak az ideális tempó eltalálásával. David Coulthard és Michael Schumacher nyilatkozataikban is kitértek a kérdésre: "A versenyzőknek a kerékcserék során már így is sok dologra kell összpontosítaniuk. Én, ha még a kilométerórámat is figyelnem kell, nem tudom garantálni sem a saját, sem a rivális csapatok szerelőinek a biztonságát. Arról nem is beszélve, hogy a visszaállás során is ügyelnem kell, nehogy egy másik, szintén épp a boxutcában haladó autónak ütközzem." - mondta a német pilóta.

A bírálatokat hallva az FIA is elbizonytalanodott az új szabályt illetően: Max Mosley elnök csütörtökön bejelentette, hogy a szövetség hétfőn újratárgyalja az ügyet, s nem lehetetlen, hogy megváltoztatja korábbi döntését.

Nos, az autósportok irányítói nem vártak hétfőig, s már pénteken tanácskoztak a kérdésben: a sebességkorlátozó szoftvert nem tiltják be, így - egyelőre - a pilótáknak még nem kell aggódniuk depóbéli tempójuk miatt.

A hét legszomorúbb híre azonban a Jaguar csapathoz fűződik. Jackie Stewart, a team volt tulajdonosa csütörtökön nyilvánosságra hozta, hogy fia, Paul, vastagbél rákban szenved, ezért nem tudja tovább ellátni feladatait az istállónál. A 34 esztendős ifjabb Stewart már el is utazott egy minnesotai klinikára, hogy megkezdjék a kemoterápiás kezelést. A volt háromszoros világbajnok hozzátette még, hogy az orvosok bizakodóak a teljes gyógyulást illetően.

Következő nagydíj: Brit G. P., ápr.23., Silverstone