Bravó Coulthard!

2000.05.20. 17:26
Kisebb meglepetésre a skót David Coulthard sikerét hozta az Európa Nagydíj időmérő edzése. A kettes számú ezüst nyíl mellől Michael Schumacher, mögüle pedig Mika Häkkinen vághat neki a hatvanhét körös futamnak.
Mindössze kilenc fok és fekete felhők fogadják a versenyzőket a nürburgringi Európa G.P. időmérő edzésén.

A pole pozíciót Coulthard birtokolja
Ennek megfelelően - mármint a a bizonytalan időjárásnak - minden pilóta igyekszik hamar repülő kört teljesíteni. Gene jön ki elsőként, majd Button, illetve csapattársa, Ralf Schumacher áll az élre. Verstappen is igen gyors, ő a második pozíciót foglalja el. Negyed óra elteltével - Häkkinen személyében - az első nagyágyú is kigurul: a finn 1,1 másodperccel javítja meg a kis Schumi idejét. De még egy perc sem telik el, mikor Coulthard áll az élre, majd pillanatok múlva az ő legjobbját majd' hat tizeddel Michael Schumacher múlja fölül. S szinte azonnal fölzárkózik mögé a másik Ferrarit kormányzó Barrichello is.

A második ciklust ismét a Williamsek nyitják meg: huszonöt minutum elteltével Button a hetedik, Ralf a harmadik kockán áll. Az eddig nem látott Irvine is megrázza magát, s ötödiknek jön föl.

A világbajnokságban vezető trió - Schumacher, Häkkiken, Coulthard - ismét egyszerre vannak a pályán. Häkkinen összeszedi magát, s több, mint három tizeddel jobbat fut Schuminál. Azonban megint nem örülhet sokáig, mert Coulthard szinte azonnal megdönti rekordját: 1.17.529! Michael Schumacher is javít: becsusszan a két McLaren közé, ám repülő körét már szitáló esőben fejezi be.

A pole pozíciót Coulthard birtokolja, majd M.Schumacher, Häkkinen, Barrichello, R. Schumacher, Fisichella, Trulli a sorrend. S bár még fél óra van hátra az edzésből, az égi áldás erősödik, így a felállás már csupán egy helyen változik. Az utolsó másodpercekben, mikor a száradó pályán minden pilóta megpróbál javítani, Trulli helyet cserél Fisichellával.

Holnap tehát minden bizonnyal remek versenyt láthatunk a Nürburgringen, hiszen a ,,két első számú" csak a második, illetve a harmadik helyen tanyázik. S ha netán még egy kis zápor is beköszönne...