Michael Schumacher csapatot vált

2000.05.26. 21:38
Bár a legtöbb csapat már kedd óta a jövő hét végi Monacoi Nagydíjra készül - az Arrows, a Benetton, a Jaguar, a Jordan és a Sauber Valenciában, a Ferrari Fioránóban, a McLaren és a Prost Silverstone-ban tesztel - a hírek mégsem a jobbnál jobb köridőkről, hanem két olasz pilóta karamboljáról szólnak. A benettonos Fisichella és a Jordan Hondát kormányzó Trulli ugyanis vasárnapi koccanásuk után ismét ,,egymásra talált". Ez alkalommal azonban tragédiával is végződhetett volna a dolog.

A két ficsúr nem bír magával

Jarno Trulli
"Megpróbáltam félrehúzódni, majd hirtelen egy nagy ütést éreztem hátulról."
Fisichella a valenciai aszfaltcsíkon éppen egyik repülőkörét teljesítette, mikor a célegyenes végén a bemelegítő körét kezdő Trulli bevágott elé. A benettonos már nem tudta kikerülni kollégáját, így hátulról belerohant. Az összeérő kerekek miatt Fisico autója a levegőbe emelkedett, majd néhány másodperces repülés végeztével a kavicságyban landolt. A pilóta szerencsére nem sérült meg komolyan, csupán egy ujja rándult meg a baleset során.

,,Mikor a pályára hajtottam, a tükörben láttam, hogy egy gyorsabb autó közeledik. Megpróbáltam félrehúzódni, majd hirtelen egy nagy ütést éreztem hátulról." - nyilatkozta Trulli az eset után. Honfitársa csak ennyit mondott: ,,Abszolút nem emlékszem a baleset lefolyására. Csak azt tudom, hogy egy Jordan haladt előttem igen lassan, s nekem nem sikerült kikerülnöm."

A két sofőr tehát nyilvánosan nem bocsátkozott szócsatába, ám az biztos, hogy négyszemközt sem rendezték az ügyet, mert Fisichella, bár képes lett volna folytatni a tesztelést, még aznap, tehát szerdán visszarepült Olaszországba. Az ügynek így minden bizonnyal lesz még folytatása...

A valenciai tesztek során egyébként - a szerdai és csütörtöki időket figyelembe véve - Frentzen volt a leggyorsabb, mögötte pedig Verstappen, Fisichella, Herbert, Trulli sorrend alakult ki.

Rövid hírek

- Flavio Briatore, a Benetton csapat vezetője bejelentette, hogy szeptemberben oltár elé vezeti élettársát, a szupermodell Naomi Campbellt. Luca di Montezemolo után tehát - ő júliusban nősül - újabb F-1-es főnök ér(het) révbe.

- Csapatot vált Schumacher! Nem kell megijedniük a Ferrari szurkolóknak, a német pilóta nem a Scuderiától készül eligazolni, hanem a svájci harmadosztályú FC Aubonne labdarúgócsapatától. Az említett klubnál ugyanis edzőváltás történt, így Schumi úgy döntött, ő sem marad, inkább követi mesterét, Roland Schaert, aki egyébként közeli barátja. Azt azonban még nem tudni, hogy a páros hol folytatja pályafutását.

A hét másik fő híre a Williams csapathoz fűződik. Elképzelhető, hogy a team második pilótája, az eddig remekül szereplő újonc, Jenson Button jövőre már nem Sir Williams istállóját fogja erősíteni. Franknak ugyanis a szezon végén életbe lépő opciós szerződése van Juan-Pablo Montoyával, a CART sorozat tavalyi, huszonnégy esztendős győztesével. Eszerint az angol csapattulajdonos, ha akarja, szerződtetheti a kolumbiai pilótát, ám ehhez föl kell áldoznia mostani sofőrjeinek egyikét. Ralf Schumacher helye bombabiztos a teamnél, tehát az üzlet létre jöttéhez Buttonnak kellene távoznia. Ez pedig egyre valószínűbb azok után, hogy a vasárnapi futam végeztével a fiatal brit kritizálta a csapat vezetőit. Jenson szerint a mérnökök rossz taktikát eszeltek ki a számára, ezért, bár műszaki hiba miatt feladta a versenyt, semmiképp sem végezhetett volna számára értékes pozícióban.

Williams azonban tudja, a zöldfülű angol még igen sokra viheti a száguldó cirkuszban, így a legvalószínűbb az, hogy jövőre kölcsönadja őt egy másik csapatnak. A bennfentesek szerint a Jaguar - Herbertet felváltandó - máris bejelentkezett Buttonért.

,,Tudom, hogy Frank már kapcsolatba lépett Montoyával. Engem azonban ez nem érdekel. Én azért vagyok itt, hogy bebizonyítsam, értékes pilóta vagyok." - kommentálta az esetet Jenson Button.