Árpád
-2 °C
4 °C

Háromszázzal a Buckingham Palota előtt

2000.06.06. 18:24
Alig hogy elcsitultak a Monacoi Nagydíj visszhangjai, máris érdekes hírek érkeznek a száguldó cirkusz világából.
A sztorik egyik főszereplője a Williams istálló újonc pilótája, Jenson Button. Mint ismeretes, Frank Williams csapatfőnök vágya, hogy jövőre az ő alakulatában versenyezzen Juan Montoya, az idei Indy 500 győztese, illetve a tavalyi CART világsorozat bajnoka. A fiatal kolumbiai a vasárnapi Milwaukee Grand Prix-n újabb diadalt aratott, így szerződtetése egyre valószínűbbnek tűnik, mégpedig Button helyére.

A sztorik egyik főszereplője a Williams istálló újonc pilótája, Jenson Button
Jensonnak azonban nem kell attól tartania, hogy 2001-ben munkanélkülivé válik, hiszen az eddig biztos befutónak tűnő Jaguar után Eddie Jordan is bejelentkezett érte.

Az angol sajtó szerint a tárgyalások olyannyira előre haladott állapotban vannak, hogy akár már a következő, azaz a kanadai futam után eldőlhet a húsz éves angol és a huszonnégy esztendős kolumbiai sorsa.

A szintén Angol ,,Autosport" című szaklap a legutóbbi számában új helyszínt javasolt az Angol Nagydíj megrendezésére, mégpedig nem is akármilyet. Az újság szerkesztői egy 7,7 kilométer hosszú pályát álmodtak meg, méghozzá igen különleges környezetben: London belvárosában. A monacoihoz hasonlatos aszfaltcsík elhaladna többek között a Buckingham Palace előtt, megkerülné a Hide Parkot és érintené a Trafalgar Square-t is.

Két egykori brit Forma-1-es pilóta, Stirling Moss és a tavaly visszavonult Damon Hill máris támogatásáról biztosította a projectet.

A megvalósulás esélyeit azonban nagyban csökkenti, hogy az Anglikán Egyház máris tiltakozását fejezte ki a tervezet ellen. Indokuk, hogy a Westminster Abbey előtt elszáguldó autók hangja zavarná az apátság életét, illetve annak működését.

Az ötlet minden esetre megér egy misét...

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?