Micsoda finálé!

2000.06.17. 21:07
Michael Schumacher már a ,,hosszabbításban" teljesített idejével szerezte meg a pole pozíciót a vasárnapi Kanadai Nagydíjra. Mögötte a Coulthard, Barrichello, Hakkinen sorrend alakult ki.
Az előzetes jelentésekkel szemben esőnek se híre se hamva, így a pilóták talán még a szokottnál is kényelmesebben készülődnek a hivatalos időmérőre.

Negyed óra telik el, mikor Heidfeld kidugja az orrát odújából, majd kisvártatva Button csatlakozik hozzá. A nagyok közül, húsz perc után, Hakkinen jön ki először, s természetesen az élre áll. Csapattársa, Coulthard azonban könnyedén, majd fél másodperccel szárnyalja túl a idejét, így átveszi a vezetést,sőt, Mikat Schumacher is megelőzi.

Barrichello,Coulthard Villeneuve a sajtótájékoztatón
A vb. cím védője ezt már nem nézi tétlenül, s alig túl a bfélórán 1:18:985-tel vág vissza. Úgy látszik azonban, hogy ma a második az első: még öt minutum sem pereg le, s Coulthard újra a pole-ban feszít (1:18:826). A skót egyébként remek harmadik szektorának köszönheti eredményét, több mint három tizedes hátrányt dolgozott le ezen a szakaszon.

Ahogy azt a mai délutánon már kezdjük megszokni, ismét Schumacher következik. A német 14 ezrednyire megközelíti Coulthardot, s ezzel Hakkinent a második sorba taszítja.

Ezen a ponton azonban kisebb törés következik a már említett periodicitásban: Verstappen falnak csapja autóját, így hétpercnyi piros zászlós veszteglés következik.

A kényszerpihenő után azonban minden vissza áll a régi kerékvágásba. Barrichello jön föl harmadiknak, majd Coulthard fut egy kört, de most nem javít. Javít viszont Michael Schumi, aki bő tíz perccel a kockás zászló előtt 1:18:546-ra szorítja a limitet.

Az első hat sorrendje a mindent eldöntő, utolsó repülő körök menete előtt: Schumi, Coulthard, Barrichello, Hakkinen, Frentzen, Villeneuve.

Következhet a finálé. Szinte már túl vagyunk a hatvan percen, mikor a négy éllovas utolsó bevetésére indul. Elsőként Barrichello halad át a célvonalon, 1:18:801-gyel felzárkózik Schumacher mögé. Peregnek a másodpercek, máris érkezik Coullthard, aki - ha csak kilenc ezreddel(!) is - de átveszi az első kockát. Hakkinenen a sor, ám az ezen a hétvégén kissé szürkébb kétszeres világelső még eddigi saját rekordján sem képes túllépni. Már csak Schumacher van hátra. A német mindként ellenőrző ponton csúcsot dönt, így nem meglepő a végeredmény: 1:18:439, pole pozíció!

A kissé lagymatag 60 perc után szerencsére a versenyzők feledhetetlen ráadást produkáltak. Remélhetőleg a Schumi, Coulthard, Barrichello, Hakkinen kvartett harci kedve kitart holnapig...