Árpád
-2 °C
3 °C

Kettős Ferrari siker a montreali ,,medencében"

2000.06.18. 21:42
Michael Schumacher győzelmével ért véget a Kanadai Nagydíj. Az esős versenyen a német pilóta mögött csapattársa, Barrichello, majd Fisichella futott célba. Hakkinen negyedik, Coulthard pedig csak hetedik lett.
Montreálban vasárnapra beborult az ég, ám a már jó előre beharangozott eső még mindig nem érkezett meg.

Coulthard kocsiján a szerelők még pillanatokkal a bemelegítő kör előtt is babráltak
A startnál az idei hagyományoknak megfelelően gondok vannak: Coulthard kocsiján a szerelők még pillanatokkal a bemelegítő kör előtt is babrálnak. A skót elindul, ám a késésnek lehet, hogy lesznek még következményei.

A fények kialusznak, indul a mezőny. Schumacher fordul elsőként, őt Coulthard tisztán követi, mögöttük azonban összekavarodnak az autók: Villeneuve három helyet javítva már a harmadik, majd Barrichello, Hakkinen és Frentzen következik. A jordanes azonban képtelen tartani pozícióját, De la Rosa szinte azonnal megelőzi.

A két éllovas természetesen meglóg, Villeneuve pedig lassítja az üldözőket, ezért körönként több mint egy másodpercet kapnak Schumacheréktől. Így megy ez egészen a tizenötödik fordulóig, mikor is Coulthardnak - a startnál elkövetett szabálytalanság miatt - tíz szekundumos büntetésre a depóba kell hajtania. A monacói győztes a tizedik helyre esik vissza.

Újabb tíz körön át ismét semmi, majd felpörög a futam. Barrichello előzi meg Villeneuve-öt, majd Trulli szorítja Frentzent eggyel hátrébb, hatodiknak.

A 33. és a 44. forduló között lezajlanak a tankolások: szinte mindenki egy megállást tervez, s azt gond nélkül végre is hajtja.

Az élen Schumacher, Barrichello, Fisichella sorrend alakul ki. A benettonos idáig még nem állt meg, ezért találhatja magát a dobogón. Nem állt meg, s ez az óriási szerencséje: kétharmadnyi távnál - épp azután, hogy a McLarenek is ,,stoppoltak" - elered az eső! Szinte az összes autó egyszerre hajt a depóba, így fordulhat elő, hogy Barrichellonak és Zontanak is várakoznia kell az új papucsokra - de legalább nem kell egy teljes körön át a pályán szerencsétlenkedniük, mint mondjuk Hakkinenéknek.

A Ferrarik nyugodt kettős győzelmet aratnak
Az újabb, s most már tényleg az utolsó kerékcserék után Schumacher fél perccel vezet Rubinho előtt, majd a mázlista - vagy épp remekül taktikázó - Fisichella következik. Jócskán lemaradva követi őt a Hakkinen, Trulli, Wurz trió. A körülmények az idő előre haladtával egyre romlanak - még Schumacher is poroszkál egy kicsit a füvön - ám ez sem akadályozhatja meg Verstappent abban, hogy Ralf Schumachert, Wurzot, majd Trullit is megelőzze, s ötödiknek zárkózzon föl.

Mindössze öt kör van már csak hátra, mikor kiesik a hazai kedvenc: Villeneuve a hajtűkanyarban elfékezi magát, s ütközik Ralf Schumival.

A továbbiakban - azon kívül, hogy Schumacher teljesen magára húzza Barrichellot - már nem történik említésre érdemes esemény, így a Ferrarik nyugodt kettős győzelmet aratnak. Fisichella megszerzi a dobogó legalsó fokát, Hakkinen pedig - bár a McLaren ma futotta története ötszázadik versenyét - kénytelen beérni három egységgel. Verstappen küzdelmes ötödik pozícióját mindenképpen ki kell emelnünk, s Trulli egy pontja sem értéktelen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?