Kettős Ferrari siker a montreali ,,medencében"

2000.06.18. 21:42
Michael Schumacher győzelmével ért véget a Kanadai Nagydíj. Az esős versenyen a német pilóta mögött csapattársa, Barrichello, majd Fisichella futott célba. Hakkinen negyedik, Coulthard pedig csak hetedik lett.
Montreálban vasárnapra beborult az ég, ám a már jó előre beharangozott eső még mindig nem érkezett meg.

Coulthard kocsiján a szerelők még pillanatokkal a bemelegítő kör előtt is babráltak
A startnál az idei hagyományoknak megfelelően gondok vannak: Coulthard kocsiján a szerelők még pillanatokkal a bemelegítő kör előtt is babrálnak. A skót elindul, ám a késésnek lehet, hogy lesznek még következményei.

A fények kialusznak, indul a mezőny. Schumacher fordul elsőként, őt Coulthard tisztán követi, mögöttük azonban összekavarodnak az autók: Villeneuve három helyet javítva már a harmadik, majd Barrichello, Hakkinen és Frentzen következik. A jordanes azonban képtelen tartani pozícióját, De la Rosa szinte azonnal megelőzi.

A két éllovas természetesen meglóg, Villeneuve pedig lassítja az üldözőket, ezért körönként több mint egy másodpercet kapnak Schumacheréktől. Így megy ez egészen a tizenötödik fordulóig, mikor is Coulthardnak - a startnál elkövetett szabálytalanság miatt - tíz szekundumos büntetésre a depóba kell hajtania. A monacói győztes a tizedik helyre esik vissza.

Újabb tíz körön át ismét semmi, majd felpörög a futam. Barrichello előzi meg Villeneuve-öt, majd Trulli szorítja Frentzent eggyel hátrébb, hatodiknak.

A 33. és a 44. forduló között lezajlanak a tankolások: szinte mindenki egy megállást tervez, s azt gond nélkül végre is hajtja.

Az élen Schumacher, Barrichello, Fisichella sorrend alakul ki. A benettonos idáig még nem állt meg, ezért találhatja magát a dobogón. Nem állt meg, s ez az óriási szerencséje: kétharmadnyi távnál - épp azután, hogy a McLarenek is ,,stoppoltak" - elered az eső! Szinte az összes autó egyszerre hajt a depóba, így fordulhat elő, hogy Barrichellonak és Zontanak is várakoznia kell az új papucsokra - de legalább nem kell egy teljes körön át a pályán szerencsétlenkedniük, mint mondjuk Hakkinenéknek.

A Ferrarik nyugodt kettős győzelmet aratnak
Az újabb, s most már tényleg az utolsó kerékcserék után Schumacher fél perccel vezet Rubinho előtt, majd a mázlista - vagy épp remekül taktikázó - Fisichella következik. Jócskán lemaradva követi őt a Hakkinen, Trulli, Wurz trió. A körülmények az idő előre haladtával egyre romlanak - még Schumacher is poroszkál egy kicsit a füvön - ám ez sem akadályozhatja meg Verstappent abban, hogy Ralf Schumachert, Wurzot, majd Trullit is megelőzze, s ötödiknek zárkózzon föl.

Mindössze öt kör van már csak hátra, mikor kiesik a hazai kedvenc: Villeneuve a hajtűkanyarban elfékezi magát, s ütközik Ralf Schumival.

A továbbiakban - azon kívül, hogy Schumacher teljesen magára húzza Barrichellot - már nem történik említésre érdemes esemény, így a Ferrarik nyugodt kettős győzelmet aratnak. Fisichella megszerzi a dobogó legalsó fokát, Hakkinen pedig - bár a McLaren ma futotta története ötszázadik versenyét - kénytelen beérni három egységgel. Verstappen küzdelmes ötödik pozícióját mindenképpen ki kell emelnünk, s Trulli egy pontja sem értéktelen.