Árpád
-2 °C
4 °C

,,Schumacher Rambonak képzeli magát"

2000.07.03. 18:03
David Coulthard, a vasárnapi Francia Nagydíj győztese a futamot követően leginkább a Schumacherrel történt afférjáról beszélt. ,,Megpróbált kiterelni a pályáról, de nem a normális íven kanyarodott. Sportszerűtlenül viselkedett, nekem ekkor sajnos elborult az agyam" - mondta.
David Coulthard öröm
,,Meg kell érteniük engem - szólt David a jelenlévő újságírókhoz és a közönséghez - "Az előzés pillanatában pszichikailag óriási nyomás nehezedett rám. Schumacher megpróbált kiterelni a pályáról, nem a normális íven kanyarodott. Sportszerűtlenül viselkedett. Nekem ekkor sajnos elborult az agyam, ezért mutattam neki azt a bizonyos jelet, amiért természetesen bocsánattal tartozom." (Coulthard a középső ujjával fejezte ki, mi a véleménye a német manőveréről.)

Michael a magánéletben egy jófej srác, a pályán azonban Rambonak képzeli magát." A skót pilóta elmondta még, hogy nagyon örül a sikerének, s Magny Cours-ban megindította a ,,vadászat a vörös Schumacherre" fedőnevű akcióját, melynek célja a világbajnoki cím megszerezése.

Érdekes módon Michael Schumacher nem foglalkozott túl sokat a Coulthard és közte történtekkel: ,,A pályán minden pozícióért kemény harc folyik, minden egyes méterért meg kell küzdeni. Én nem tettem mást, mint az első helyemet védtem."

Schumi leginkább a Ferrari gondjaira reflektált: ,,Nem tudom miért, de a mi autóinkon az ellenfeleinkéhez képest jóval hamarabb elhasználódtak a gumik. Kezdetben még képes voltam kézben tartani a kocsit, ám az idő előrehaladtával ez egyre nehezebbé vált. Egy ponton végül annyira lelassultam, hogy Coulthard könnyedén leelőzhetett. Ezután pedig tönkrement a motorom. Most az a legfontosabb, hogy megtaláljuk a hibák okait. Mondtam, hogy a világbajnokságnak még nincs vége, s ez ma be is bizonyosodott." - fejezte be a kétszeres világelső.

Sajtóvélemények a Francia G.P.-ről:

La Gazzetta dello Sport (Olaszország):
,,Kettős siker a McLarennek, blamázs a Ferrarinak"

Tuttosport (Olaszország):
,,K.O. Schuminak, diadal Coulthardnak. A vb. újra nyitott."

A Daily Mirror (Anglia) főcíme a Coulthard-Schumacher afférra utal:
,,Coulthard bemutatott: Schumacher produkciója után elvesztettem a fejem"

The Express (Anglia):
,,David legyőzte Schumachert! A német Maestro kezdhet idegeskedni a vb.-cím miatt."

Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke pilótájához hasonlóan szintén a problémákkal foglalkozott: ,,Csúnya hétvége volt ez a számunkra. S ami még bosszantóbb, hogy közvetlen ellenfeleink tökéletesen használták ki a botlásunkat, hiszen kettős győzelmet arattak. A szezonbéli első motorhibánkért nagy árat fizettünk..."

,,Rubens (Barrichello) egyébként jó versenyezett, de sajnos a második pit stopjánál a kerékrögzítő csavar hibája miatt tíz másodpercet veszített. A start utáni helyzet nagyon kedvező volt, ám a pontokat a célba érkezés sorrendjében osztják." - filozofált a ,,kis francia".

,,A gumik már 10-15 kör után elkoptak, amire nem számítottam. Kár az elrontott kerékcseréért, mert Hakkinent meg tudtam volna előzni" - mondta Barrichello a futamról - "Michael kiállása után a csapat arra kért, lassítsak, kíméljem a motort a biztos harmadik pozíció megszerzése miatt."

A világbajnoki cím védője, Mika Hakkinen így értékelte saját teljesítményét: ,,Bevallom, a rajt után azt hittem, hogy gyorsabb leszek a többieknél. Azonban nem így történt, nem voltam teljesen elégedett a kocsi beállításával. A második hely nem tesz szomorúvá, a kettős győzelemnek pedig kifejezetten örülök."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?