,,Schumacher Rambonak képzeli magát"

2000.07.03. 18:03
David Coulthard, a vasárnapi Francia Nagydíj győztese a futamot követően leginkább a Schumacherrel történt afférjáról beszélt. ,,Megpróbált kiterelni a pályáról, de nem a normális íven kanyarodott. Sportszerűtlenül viselkedett, nekem ekkor sajnos elborult az agyam" - mondta.
David Coulthard öröm
,,Meg kell érteniük engem - szólt David a jelenlévő újságírókhoz és a közönséghez - "Az előzés pillanatában pszichikailag óriási nyomás nehezedett rám. Schumacher megpróbált kiterelni a pályáról, nem a normális íven kanyarodott. Sportszerűtlenül viselkedett. Nekem ekkor sajnos elborult az agyam, ezért mutattam neki azt a bizonyos jelet, amiért természetesen bocsánattal tartozom." (Coulthard a középső ujjával fejezte ki, mi a véleménye a német manőveréről.)

Michael a magánéletben egy jófej srác, a pályán azonban Rambonak képzeli magát." A skót pilóta elmondta még, hogy nagyon örül a sikerének, s Magny Cours-ban megindította a ,,vadászat a vörös Schumacherre" fedőnevű akcióját, melynek célja a világbajnoki cím megszerezése.

Érdekes módon Michael Schumacher nem foglalkozott túl sokat a Coulthard és közte történtekkel: ,,A pályán minden pozícióért kemény harc folyik, minden egyes méterért meg kell küzdeni. Én nem tettem mást, mint az első helyemet védtem."

Schumi leginkább a Ferrari gondjaira reflektált: ,,Nem tudom miért, de a mi autóinkon az ellenfeleinkéhez képest jóval hamarabb elhasználódtak a gumik. Kezdetben még képes voltam kézben tartani a kocsit, ám az idő előrehaladtával ez egyre nehezebbé vált. Egy ponton végül annyira lelassultam, hogy Coulthard könnyedén leelőzhetett. Ezután pedig tönkrement a motorom. Most az a legfontosabb, hogy megtaláljuk a hibák okait. Mondtam, hogy a világbajnokságnak még nincs vége, s ez ma be is bizonyosodott." - fejezte be a kétszeres világelső.

Sajtóvélemények a Francia G.P.-ről:

La Gazzetta dello Sport (Olaszország):
,,Kettős siker a McLarennek, blamázs a Ferrarinak"

Tuttosport (Olaszország):
,,K.O. Schuminak, diadal Coulthardnak. A vb. újra nyitott."

A Daily Mirror (Anglia) főcíme a Coulthard-Schumacher afférra utal:
,,Coulthard bemutatott: Schumacher produkciója után elvesztettem a fejem"

The Express (Anglia):
,,David legyőzte Schumachert! A német Maestro kezdhet idegeskedni a vb.-cím miatt."

Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke pilótájához hasonlóan szintén a problémákkal foglalkozott: ,,Csúnya hétvége volt ez a számunkra. S ami még bosszantóbb, hogy közvetlen ellenfeleink tökéletesen használták ki a botlásunkat, hiszen kettős győzelmet arattak. A szezonbéli első motorhibánkért nagy árat fizettünk..."

,,Rubens (Barrichello) egyébként jó versenyezett, de sajnos a második pit stopjánál a kerékrögzítő csavar hibája miatt tíz másodpercet veszített. A start utáni helyzet nagyon kedvező volt, ám a pontokat a célba érkezés sorrendjében osztják." - filozofált a ,,kis francia".

,,A gumik már 10-15 kör után elkoptak, amire nem számítottam. Kár az elrontott kerékcseréért, mert Hakkinent meg tudtam volna előzni" - mondta Barrichello a futamról - "Michael kiállása után a csapat arra kért, lassítsak, kíméljem a motort a biztos harmadik pozíció megszerzése miatt."

A világbajnoki cím védője, Mika Hakkinen így értékelte saját teljesítményét: ,,Bevallom, a rajt után azt hittem, hogy gyorsabb leszek a többieknél. Azonban nem így történt, nem voltam teljesen elégedett a kocsi beállításával. A második hely nem tesz szomorúvá, a kettős győzelemnek pedig kifejezetten örülök."