Hakkinen visszatért!

2000.07.15. 15:18
Mika Hakkinen pályafutása során huszonötödször szerezte meg a pole pozíciót az Osztrák Nagydíj időmérő edzésén, s ezzel véget vetett négy futam óta tartó gyengélkedésének. A finn mögött a csapattárs Coulthardé a második, Barrichelloé a harmadik, illetve Michael Schumacheré a negyedik kocka.
Mika Hakkinen pályafutása során huszonötödször szerezte meg a pole pozíciót
A kvalifikációs tréning nem a megszokott módon kezdődik. Egyrészt nincs ott a volán mögött Eddie Irvine, - helyette Luciano Burti tesztpilóta indul - akit tegnap délután vakbélgyanúval szállítottak kórházba, másrészt a kiszámíthatatlan időjárás miatt mindenki már az első pillanatokban a pályán van.

Ennek megfelelően óriási a tülekedés, a pilóták egymás után szállítják a jobbnál jobb időket. Huzamosabb ideig - öt perc - csak Coulthardnak sikerül az élen maradnia, rajta kívül Barrichello birtokolja még egy minutumnál tovább a pole-t. Negyedóra után Hakkinen iratkozik föl az első helyre (1:10:597). Mögötte Coulthard, Barrichello, valamint a két meglepetésember, Zonta és Salo, illetve Michael Schumacher sorakozik.

Majd' félóránál járunk, mikor Schumi a harmadik posztra javít, harmincöt perc elteltével pedig Trulli jön föl hatodiknak. Épp ekkor egyébként Zonta csúszik le a pályáról, szerencséjére azonban vissza tud állni.

A rajtsorrend
1.Hakkinen - 2. Coulthard
3. Barrichello - 4. M. Schumacher
5. Trulli - 6. Zonta
7. Villeneuve - 8.Fisichella
9.Salo - 10. Verstappen
11.Diniz - 12.De la Rosa
13. Heidfeld - 14. Wurz
15. Frentzen - 16. Herbert
17. Alesi - 18. Button
19. R. Schumacher - 20. Gené
21. Burti - 22. Mazzacane
A tréning kétharmadánál Coulthard 113 ezreddel gyorsabb a második szegmenst követően, mint Hakkinen, ám a skót - ki tudja miért - váratlanul a boxba hajt, így oda a jó kör. A finn azonban már nem csak a részidőkön javít: 1:10:410-et fut, ami jó másfél tizedes javítást jelent, így megerősíti helyét az első kockán. Szinte Mikával egyidőben Barrichello feljön harmadiknak, eggyel hátrébb (negyedik) szorítva csapattársát, Schumachert. Ezzel azonban Rubinho - Zontához, Trullihoz, Villeneuve-höz és Frentzenhez hasonlóan - már a táv háromnegyedénél ellőtte az összes puskaporát: nincs több köre, már csak a depóból szemlélheti az eseményeket.

Ezzel szemben másik három menőnek, Hakkinen, Coulthard, Schumacher még marad egy lehetősége. Az ászok közül azonban senkinek sem sikerül már javítani, így Hakkinen meglepően simán szerzi meg élete huszonötödik pole-ját.

A kétszeres finn világelső több mint egy hónapnyi eredménytelenség után újra az igazi arcát mutatta. Érdekes lehet megemlíteni, hogy Mika a Francia G.P. óta egyetlen kört sem tesztelt, csapatfőnöke, Ron Dennis tanácsára inkább nyaralni ment. Úgy látszik, tényleg kipihente magát...