Lehet, hogy Alesi kihagyja a magyar futamot?

2000.08.03. 12:05
Már csak nyolc nap és a Hungaroring újra a Forma-1-es gépek fülsüketítő robajától lesz hangos. Azonban elképzelhető, hogy a cirkusz egyik sztárja, Jean Alesi nem áll rajthoz a mogyoródi viadalon.
A Prost istálló francia pilótája a Német Nagydíjon ütközött Pedro Dinizzel, majd a korlátnak csapódott. A baleset után azonban saját lábán hagyta el a helyszínt.

Jean Alesi
Fontolgatja, hogy kihagyja a magyar futamot
Természetesen Alesit orvosai tüzetesen kivizsgálták és szerencsére törést vagy egyéb belső sérülést nem állapítottak meg. A pilótának azonban továbbra is - leginkább hastáji - fájdalmai vannak, ezért fontolgatja, hogy nem áll rajthoz a Hungaroringen.

Alesi fizikai felkészültségét és állóképességét ismerve a szakértők szerint meglepetés lenne, ha kihagyná a futamot. Amennyiben ez mégis megtörténne, úgy valószínűleg a csapat tesztpilótája, Stéphane Sarrazin helyettesítené az olasz származású versenyzőt.

A Ferrarinál még mindig Schumacher a Nr.1

Rubens Barrichello vasárnapi hockenheimi sikere után - melynek köszönhetően tíz pontra megközelítette a vb.-éllovas Schumachert - sokakban felmerült, hogy esetleg a brazil pilóta is bekapcsolódott a világbajnoki trófeáért folytatott küzdelembe.

Barrichello és Schumacher
Mindenki egyért
Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke azonban hamar kijózanította a Rubinho-szurkolókat:

,,A Ferrari továbbra is Michael Schumachert tekinti az idei bajnokság legnagyobb esélyesének, ezért őt támogatja leginkább a cím megszerzéséhez vezető úton. A Scuderia pilótái nem fognak egymással versenyezni, hiszen ezzel csak a rivális McLarent támogatnák. Maranelloban mindenki a csapatért küzd és annak van alárendelve."

Mindenki, de leginkább Barrichello...

Bár még alig vagyunk túl a szezon felén, már most megkezdődött a 2001-es pilótakeringő.

Mindennapos téma a paddockban például Jenson Button jövő évi szerződése. Az már szinte biztos, hogy a húsz éves angol jövőre távozik a Williamstől, - a helyére Montoya érkezik a CART sorozatból - az azonban megjósolhatatlan, hogy hol folytatja pályafutását. Neve szinte már az összes F-1-es alakulatnál felmerült - a Jaguar, a Jordan és a Benetton is bejelentkezett érte - s a hét elején újabb kérővel gazdagodott az eddig sem épp gyenge névsor.

Hírek röviden
-David Coulthard múzeumot nyitott szülővárosában, a skóciai Twynholmban. A kiállított tárgyak között megtekinthetők a pilóta eddig használt gokartjai, versenyautói és természetesen a megszerzett trófeái is.

- A német rendőrség nyilvánosságra hozta a vasárnapi, hockenheimi ámokfutó kilétét. A férfit, aki őrült tettével kockára tette saját maga és jó néhány versenyző életét, Robert Selhinek hívják. A német hatóságok egyébként hétfőn óvadék ellenében szabad lábra helyezték az egykori Mercedes-alkalmazottat.

A BAR-nál ugyanis Villeneuve, a német futamon Zontával történt ütközése miatt igencsak neheztel a brazil fiúra, s örülne, ha jövőre már nem kellene vele egy teamben versenyeznie. Buttont mind a kanadai pilóta, mind Craig Pollock csapatfőnök, s talán ami a legfontosabb, a Honda vezetői is szívesen látnák a British American Racing második számú autójának volánja mögött.

Egy másik japán gyár, a Toyota szívesen leigazolná Mika Salot a következő idényre tesztpilótának. A Forma-1 második keleti márkája 2002-ben kapcsolódik be a küzdelmekre, s az új autó kifejlesztésére Salot tartja a legalkalmasabb embernek.

A finn pilóta azonban versenyezni szeretne, ezért valószínűleg marad a Sauber kötelékében.