Schumacher: bocs, Fisico!

2000.08.06. 18:27
A Száguldó Cirkusz - Valenciában, Fioranóban és Barcelonában - gőzerővel készül a hétvégi Magyar Nagydíjra, ám a legérdekesebb esemény mégis a pályákon kívül történt. Michael Schumacher ugyanis bocsánatot kért Giancarlo Fisichellatól kettejük hockenheimi ütközése miatt.
Schumacher: "Nem okolhatom Fisichellát a történtek miatt."
,,Miután újra és újra megnéztem a televíziós felvételeket, be kellett látnom, hogy nem okolhatom Fisichellát a történtek miatt. Szokványos versenybaleset volt, amelyben mindketten hibáztunk, ilyesmi gyakran megtörténik a mi sportágunkban. Ezért szeretnék bocsánatot kérni Giancarlotól, amiért első felindulásomban őt tettem felelőssé a kiesésem miatt." - hangzottak Schumacher szavai már teljesen lehiggadva.

A Ferrari első számú pilótája a fioranoi tesztek szünetében tért ki újfent a múlt hét végi eseményekre.

A Scuderia házi pályáján egyébként a német több versenyszimulációt is sikeresen teljesített, gyakorolta a rajtokat, sőt még esőben is tesztelte az F-1-2000-t. A száraz körülmények között futott legjobb ideje egyébként 1.01.308-volt.

A vörösökkel kapcsolatban mindenképpen el kell még mondani, hogy az olasz istálló az eddigi év legfontosabb futamának tekinti a vasárnapi Magyar Nagydíjat. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy nem kevesebb, mint öt autót - négy teljeset, plusz egy tartalék kasztnit - hoz hazánkba, minden eshetőségre felkészülve. A csapatvezetés, beleértve Schumachert is, ugyanis létfontosságúnak tekinti, hogy pechszériájuk véget érjen, s értékes pontokkal, mindenképp a világbajnoki küzdelmeket vezetve távozzanak Budapestről.

A Ferrarihoz hasonlóan a többiek is teszteléssel töltötték a hétvégét. A McLaren az Arrows, a Sauber, a Benetton, a Jaguar és a Williams társaságában Valenciában körözött.

Természetesen az ezüstnyilak érték el a legjobb időket. Közülük is kiemelkedett azonban Olivier Panis, aki - a második nap végéig - Hakkinent és Coulthardot is megelőzve, a legjobb időt (1:15:896) repesztette. Nem is csoda hát, hogy a francia sofőrért már sorban áll a Benetton és a BAR, természetesen versenyzői szerződést kínálva az egyszeres futamgyőztes pilótának.

A McLaren igazi menői, Hakkinen és Coulthard is eredményes munkát tudhatnak maguk mögött
Panishoz hasonlóan a McLaren igazi menői, Hakkinen és Coulthard is eredményes munkát tudhatnak maguk mögött, hiszen autóikkal összesen 180 kört teljesítettek, s ezalatt a gépcsodák kifogástalanul működtek.

Kevésbé volt sikeres azonban a Williams, mely mindkét napon a tréning utolsó helyén végzett: először Buttonnal, majd Ralf Schumacherrel esett meg ez a szégyen, bár tudjuk hogy a verseny az, ami számít...

Még egy istállóról, mégpedig a Prostról kell még szót ejtenünk, ami a többiektől távol, Magny-Cours-ban gyakorol.

A csapatfőnök Alain Prost ugyanis az Alesivel kapcsolatos bizonytalanságok hatására sebtiben autóba ültette csereemberét, a még igen tapasztalatlan Sarrazint. Azonban a zöldfülű franciára valószínűleg mégsem lesz szüksége a négyszeres ex-világbajnoknak, ugyanis Alesit a legutóbbi orvosi vizsgálat egészségesnek nyilvánította, így minden bizonnyal ott lesz vasárnap Mogyoródon.

Valenciai teszteredmények
1. Panis 1:15:896
2. Coulthard 1:16:134
3. Hakkinen 1:16:280
4. De La Rosa 1:16:702
5. Diniz 1:17:061
6. Wurz 1:17:156
7. Fisichella 1:17:248
8. Burti 1:17:387
9. Button 1:18:266
10. Ralf Schumacher 1:19:388