Button hivatalosan is a Benettoné

2000.08.17. 21:11
Alig néhány órával a Williams-Montoya kapcsolat nyilvánosságra kerülése után Jenson Button két évre aláírt a Benetton istállóhoz. Mint azt korábbi cikkükben említettük Frank Williams nem akarja elveszíteni tehetséges pilótáját, ezért - futballnyelven szólva - két évre, azaz a 2002-es szezon végéig kölcsönadja a fiatal britet Flavio Briatore csapatának.
Button a Benettonhoz igazol
Frank Williams - aki csak szeptember 24-én, Indianapolisban fogja hivatalosan bejelenteni Juan-Pablo Montoya szerződtetését - így vélekedett húsz esztendős felfedezettjének eddigi teljesítményéről: ,,Jenson az egész Williams istállót elképesztette az F-1-es autóhoz való hihetetlenül gyors alkalmazkodásával, és a legkiélezettebb szituációkban mutatott nyugodtságával. Nincsenek kétségeim afelől, hogy Button igazán nagy pilótává fog válni."

Maga a főszereplő, azaz Jenson Button a következőképpen kommentálta az eseményeket: ,,Hálás vagyok Sir Franknek, amiért megadta nekem a lehetőséget, hogy bemutatkozhassam a Forma-1-ben. Remélem a Benettonnál tovább folytathatom a tapasztalatok gyűjtését, abban a reményben, hogy egyszer újra egy Williams autót vezethetek majd."

Miután köszönetet mondott ,,régi" munkaadójának, így folytatta: ,,Nagyon örülök, hogy két évre a Benettonhoz, illetve a Renaulthoz szerződhettem. Ez nem csupán egy nagy múltú istálló, hanem a Renault révén fényes jövő áll előtte." (Mint tudjuk a francia vállalat 2002-ben tér vissza saját nevén a Forma-1-be.) ,,Versenyeket szeretnék nyerni, s remek érzés tudni, hogy ahová megyek, ott erre lesz is lehetőségem" - fejezte be mondandóját Button.

Végül hallgassuk meg a vevő, azaz Flavio Briatore véleményét, aki egyelőre nem foglalkozott azzal, mi történik két év múlva, ha mondjuk Button tényleg futamokat nyer: ,,Jenson hihetetlen munkát végzett élete első Forma-1-es évében. Megmutatta tehetségét és intelligenciáját, melyek egy pilóta legértékesebb tulajdonságai. Szerintem a Button-Benetton-Renault kapcsolat mindannyiunk számára igen gyümölcsöző lesz majd."

Jenson Button a Benettonnál Alex Wurz helyét veszi majd át, s a Renault-nak köszönhetően már a 2001-es szezonban a francia gyár vadonatúj V10-es erőforrásait használhatja majd, csapattársával, Giancarlo Fisichellaval egyetemben.