Fénykép a monzai balesetről

2000.09.12. 22:34
Hétfőn a vasárnapi Forma-1-es futam helyszínén, Monzában tovább folytatódott a nyomozás Paolo Gislimberti halálának ügyében.

A helyi hatóságok és az FIA, a Nemzetközi Autós Szervezet szakértői megvizsgálták az ütközésben érintett autókat, Trulli és Frentzen Jordanjét, Barrichello Ferrariját, De la Rosa Arrowsát és Coulthard McLarenjét. Mivel azonban semmiféle rendellenességre nem bukkantak, a gépeket még aznap este, illetve a McLarent kedd reggel visszajuttatták a csapatoknak. Az imént felsorolt pilótákat pedig tanuként hallgatták ki.

Az elhunyt tűzoltó síremléke
Az ügyészség munkáját segíti, hogy az elrepült kerék becsapódásának pillanatát, amely Paolo Gislimberti halálát okozta, egy amatőr fotósnak sikerült megörökítenie.

Ezen kívül a televíziós felvételeken látszik, hogy néhány pillanattal a szerencsétlenség megtörténte előtt a korlátnak támaszkodva áll egy tűzoltó, valószínűleg az elhunyt Gislimberti.

A legmegdöbbentőbb képeket azonban Jacques Villeneuve fedélzeti kamerája rögzítette. Ez a szerkezet minden bizonnyal a tragédia összes momentumát tartalmazza, ám rossz minősége miatt eddig még nem sikerült teljes mértékben felhasználni a nyomozáshoz. Azonban tisztán kivehető, amint a lassítóhoz érve a kanadai versenyző autója előtt keresztben, az aszfalton valamilyen piros tárgy pattog. Hihetetlen, de ez a piros valami a halálos sebesülést szenvedett tűzoltó sisakja! Gondolják el, milyen erővel érhetett földet az elrepült kerék...

Az ügyész munkatársai a keddi napot valószínűleg Villeneuve felvételeinek elemzésével töltik, így nem sokára újabb információk várhatóak a tragédiával kapcsolatban.

Gislimbertit ápolják a baleset után
A Forma-1 szakértői és a pilóták is versenybalesetként értékelik a történteket, azaz a Forma-1 berkein belül valószínűleg lezárult a karambolt érintő vizsgálat. Nem kizárt azonban, hogy a két főszereplő, Heinz-Harald Frentzen és Rubens Barrichello valamilyen figyelmeztetésben részesül.

Hétfőn estére különben már lecsillapodtak az indulatok, a versenyzők nem vádolták egymást, inkább együttérzésükről biztosították az elhunyt hozzátartozóit. Paolo Gislimberti testvérei pedig a baleset helyszínén virágcsokrot helyeztek el, egy kődarabra pedig a következőket írták: ,,Paolo, örökké velünk leszel!"