Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Ketten emelkedtek ki a mezőnyből, a kettő között pedig 0.009s

2000.10.07. 13:18
Michael Scumacher várhatja kedvezőbb pozícióból a holnapi Japán Nagydíjat, miután egy hajszállal megelőzte Mika Hakkinent, a suzukai pályán megtartott időmérő edzésen. A második sorból szokás szerint a csapattársak David Coulthard és Rubens Barrichello indulhatnak.
A száguldás mesterei ezúttal csak tíz percig hagyták unatkozni a suzukai pályára kiözönlött tömeget és persze a tévénézőket, ugyanis ekkor Alexander Wurz ólálkodott ki a pályára és pénteki idejét jó két másodperccel megjavítva egy 1:38.725-ös idővel adta meg az időmérő edzés alaphangját. Meglepően hamar kijöttek a nagyok is, hiszen nem sokkal az osztrák után megjelent David Coulthard, aki 1:36.633-al ideiglenesen elfoglalta a pole pozíciót. Jacques Villeneuve, Ralf Schumacher és Eddie Irvine is kint járt ebben az időszakban, ám ők nem tudtak ennél jobb időt produkálni.

Schumacher indul az első rajtkockából
25 perccel az időmérő edzés kezdete után Michael Schumacher is kinézett a pályára, aminek eredménye egy 1:36.094 volt, rá egy körre jött Hakkinen, de ő csak 1:36.168-ra volt képes, tehát kettejük csatájának első felvonását a német nyerte. Villeneuve és Frentzen szintén csatában volt, ám ők ezt a 7. helyért vívták, viszont itt is a német került előnybe a kanadaivel szemben. Ezidőtájt kint járt a pályán a két Jaguar, Irvine-nal és élete valószínüleg utolsó előtti forma-1-es versenyén résztvevő Johnny Herberttel, de sem ők, sem pedig a kis Schumi nem tudtak beszállni a nagyok csatájába.

De jött Hakkinen, ment egy kört a suzukai aszfalton, az eredményjelző táblán pedig 1:36.017 állt, ezzel övé a pole. Ezen Rubens Barrichello is alaposan meglepődhetett, hiszen, ha egy kis időre is, de elhagyta a pálya vonalát a brazil pilóta. Jenson Button közben odalépett a Williams BMW-nek és az igen előkelő 5. helyre hozta fel az angol teamet a fiatal brit versenyző, közvetlenül a McLarenek és Ferrarik mögé.

Michael Schumachernek tulajdonképpen a második kocka is megfelelne a rajtrácson, hiszen Suzukában azért nem olyan fontos a rajt mint más pályákon, mert itt több előzési lehetőség is van, ám a németet nem olyan fából faragták, hogy a véletlenre hagyjon fontos döntéseket, így a pilóták közül elsőként előrukkolt egy 1:36 alatti idővel, azaz az 1:35.908-al ismét övé a pole. D.C. McLarenjével ezen a napon nem lehetett a két nagy ász közelébe kerülni, a skótnak maradt tehát a jól bevált harmadik hely.

Mika Hakkinen fogta magát és ismét autózott egy nagyot és 1:35.834-el átvette a rajtrácson a vezető pozíciót. Schumi, vette a lapot és repesztett egy szélvészgyors kört és ha csak 0.009 másodperccel is, de megjavította a száguldó finn idejét, amit a fent említett úr már nem tudott überelni ezen a napon, így, az akár sorsdöntő kimenetelű Japán Nagydíjat Michael Schumacher kezdheti kedvezőbb helyről.

Ami viszont mindenképpen bebizonyosult azoknak akik esetleg eddig ezt nem látták, be, hogy az idei világbajnoki cím, valóban a jelenlegi két legjobb pilóta között fog eldőlni, hiszen Schumi és Hakkinen ma teljesen más dimenzióban autózott, mint tette azt bárki más. Kettejük csatája lehet, hogy holnap hajnalban az idei évre véget ér, ám nem hiszem, hogy ezzel végérvényesen eldőlhetne a nagy kérdés, hogy vajon melyikük a jobb pilóta. Mi nézők pedig csak fohászkodhatunk, hogy holnap reggel hasonló izgalmakat élhessünk át, mint ma, mert amit ez a két fiú ma bemutatott nekünk az jelenleg az autóversenyzés csúcsa.

Rajtsorrend:
1. Michael Schumacher 1:35.825
2. Mika Hakkinen 1:35.834 +0.009
3. David Coulthard 1:36.236 +0.411
4. Rubens Barrichello 1:36.330 +0.505
5. Jenson Button 1:36.628 +0.803
6. Ralf Schumacher 1:36.788 +0.963
7. Eddie irvine
8. Heinz-Harald Frentzen
9. Jacques Villeneuve
10. Johnny Herbert
11. Alexander Wurz
12. Giancarlo Fisichella
13. Pedro De La Rosa
14. Jos Verstappen
15. Jarno Trulli
16. Nick Heidfeld
17. Jean Alesi
18. Ricardo Zonta
19. Mika Salo
20. Pedro Diniz
21. Marc Gene
22. Gaston Mazzacane

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!