A Forma-1 vörösbe öltözött

2000.10.23. 18:34
Vasárnapi győzelmével a Ferrari csapata a vezetői világbajnoki cím mellé a konstruktőrit is begyűjtötte, így Olaszországban folytatódhatott a már két hete tartó ünneplés.
"A tegnap történteket csak a gyermekem születésének pillanataihoz tudom hasonlítani" - kezdte értékelését a sokak szerint az istálló lelkének tartott Jean Todt, csapatfőnök. Majd így folytatta: "A Scuderia egész évben tökéletes volt, azonban néha szenvedtünk és voltak bizonytalan pillanataink. Azt hiszem bizonyítottuk szervezettségünket és potenciális cselekvőképességünket. Örülök, hogy mindig képesek voltunk megújulni és volt erőnk összerakni egy győztes csapatot. A magny-cours-i kiesésünkkor kerültünk először a padlóra, ám a legkeményebb perceket Hockenheimben éltük át, még akkor is, ha végül Németországban Barrichello megszerezte élete első győzelmét. Mindkétszer felálltunk azonban, Schumacher is és az istálló is, s én erre nagyon büszke vagyok."

Luca di Montezemolo, aki Ferrari-elnökként idén jutott a csúcsra, az ünneplés közepette így vélekedett a győzelemről: "Schumacher és Todt tigrisként harcoltak. Felejthetetlen perceket élünk át, vasárnap Sepangban egy új korszak vette kezdetét".

Claudio Martinelli, a Ferrari-motorokért felelős mérnök szerint három pillére van a mostani sikereknek: "Montezemolo, aki irányítja, Todt, aki összefogja és szervezi, valamint Schumacher, aki motiválja a csapatot".

Most pedig lássuk az itáliai és a német lapok Ferrari-győzelmet értékelő főcímeit:

La Repubblica: "2000, a Ferrari éve"

La Gazzetta dello Sport: "A malajziai sikerrel a Ferrari totálissá tette dominanciáját a Forma-1-ben"

Tuttosport: "Schumacher helyettesíthetetlen. Végre elérkeztek az ünnep pillanatai, amit a világ összes Ferrari-szurkolója megérdemel".

La Stampa: "A Ferrari nem csupán egy versenyistálló, a Ferrari a legmagasabb nívójú kézimunka. Schumi a Scuderiával kötött szerződése lejártakor új csapatot, új célokat kereshet és fog is".

Németország, Bild: "Vörös a szerelem, vörös a Ferrari, vörös Schumacher és tegnap óta vörös az egész Forma-1. Jövőre újra találkozunk!"

Azt hiszem, ennél nem is kell jobb végszó...