Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Schumacher és Todt ellentétes utakon

2000.10.27. 15:15
Michael Schumacher újra megerősítette, hogy kitölti a Ferrarival kötött, 2002 végén lejáró szerződését. Ezzel szemben a csapatfőnök, Jean Todt a visszavonuláson gondolkozik.
Ki tudja miért, ám Michael Schumachernek idén valószínűleg a legtöbbször a versenyzői pályafutásának folytatásával kapcsolatos találgatásokra kellett válaszolnia. Már harmadik világbajnoki címének megnyerése előtt is emiatt faggatták őt leginkább az újságírók, azóta pedig, hogy újra ő végzett az összetett élén, még tovább növekedett a visszavonulásával kapcsolatos kérdések száma.

Schumi a legutóbbi alkalommal azonban újra megerősítette, hogy nem hagyja el a Forma-1-et. "Nem, nem és nem! Nem vonulok vissza. - mondta a német pilóta. Még csak harmincegy éves vagyok, túl fiatalnak érzem magam ahhoz, hogy abbahagyjam a versenyzést. A Ferrarival végre sikerült győznöm, ám a következő célom, hogy ezt a sikert megismételjem. A 2002-ben lejáró szerződésemet biztosan kitöltöm, s remélem az elkövetkezendő években még sok örömöt tudok szerezni a szurkolóimnak".

Ezt a sok örömöt egyébként már igyekeznek meghálálni az itáliai szurkolók: Schumachert a közeljövőben Maranellóban, a Ferrari székhelyén a város díszpolgárává fogják avatni.

Michael Schumacher és Jean Todt A Japán Nagydíj után
A Ferrari világbajnoki címének másik alappillére, a csapatfőnök Jean Todt azonban, versenyzőjével ellentétben, a visszavonulás gondolatával foglalkozik. "Az elmúlt hét évben a Scuderiának szenteltem az életem. Munkám igen sok utazással és mégtöbb feszültséggel jár. A győzelmek ugyan mindenért kárpótolnak, ám úgy érzem, kezdek elfáradni, egyre jobban vágyom a nyugodt, hétköznapi életre" - nyilatkozta Todt.

Az imént elhangzottak valószínűleg lassan, az ünneplések befejeztével Luca di Montezemolót, a Ferrari elnökét kezdik majd leginkább nyomasztani. A Kis Francia szerződése ugyanis már 2001, azaz a jövő év végén lejár. Ezt ugyan még minden bizonnyal kitölti Todt, utána azonban legszívesebben - mint hallottuk - "nyugdíjba" menne.

Michael Schumacher pedig valószínűleg nem örülne egy új főnöknek, így valószínűleg ő is az idő előtti távozás gondolatával kezdene foglalkozni. Ennek következményeképp Montezemolo mindent megtesz majd, hogy együtt tartsa a nyerő csapatot, azaz maradásra bírja Todtot, legalább még egy évig. Utána ugyanis szinte biztos, hogy Schumacher új kihívásokat keres majd magának, mint tette azt 1995-ben, amikor a Ferrarihoz igazolt.

A vörösök egyébként péntektől vasárnapig Mugellóban ünneplik tovább világbajnokságukat, a már hagyománnyá vált "Ferrari day-en" részt vesz Schumacher, Barrichello, valamint mindenki, akinek része volt az idei sikerekben.

Hírek röviden
-Pedro Diniz, a Sauber brazil pilótája jövőre valószínűleg Alain Prost istállójában folytatja pályafutását. A huszonnyolc esztendős pilóta természetesen magával viszi a Parmalat dollármillióit, amivel minden bizonnyal megoldódnak a Professzor csapatának anyagi gondjai.

-A Sauber máris keresi Diniz utódját, sőt lehetséges, hogy már meg is találta. Új versenyzőjüknek a finn Kimi Raikönnent szemelték ki, ám az új fiú, aki idén megnyerte a brit Forma-Renault 2000-es bajnokságot, alig több mint húsz autóversenyen vett részt életében. Amennyiben Peter Sauber csapatfőnök, illetve az istálló szponzorai egy tapasztaltabb pilótát szeretnének kocsijukba ültetni, akkor valószínűleg Marc Genére esik a választás. A spanyol versenyző szponzora, a Telefonica ugyanis elhagyta a Forma-1-et, így az ő helye is kérdésessé vált eddigi csapatánál, a Minardinál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?