Schumacher és Todt ellentétes utakon

2000.10.27. 15:15
Michael Schumacher újra megerősítette, hogy kitölti a Ferrarival kötött, 2002 végén lejáró szerződését. Ezzel szemben a csapatfőnök, Jean Todt a visszavonuláson gondolkozik.
Ki tudja miért, ám Michael Schumachernek idén valószínűleg a legtöbbször a versenyzői pályafutásának folytatásával kapcsolatos találgatásokra kellett válaszolnia. Már harmadik világbajnoki címének megnyerése előtt is emiatt faggatták őt leginkább az újságírók, azóta pedig, hogy újra ő végzett az összetett élén, még tovább növekedett a visszavonulásával kapcsolatos kérdések száma.

Schumi a legutóbbi alkalommal azonban újra megerősítette, hogy nem hagyja el a Forma-1-et. "Nem, nem és nem! Nem vonulok vissza. - mondta a német pilóta. Még csak harmincegy éves vagyok, túl fiatalnak érzem magam ahhoz, hogy abbahagyjam a versenyzést. A Ferrarival végre sikerült győznöm, ám a következő célom, hogy ezt a sikert megismételjem. A 2002-ben lejáró szerződésemet biztosan kitöltöm, s remélem az elkövetkezendő években még sok örömöt tudok szerezni a szurkolóimnak".

Ezt a sok örömöt egyébként már igyekeznek meghálálni az itáliai szurkolók: Schumachert a közeljövőben Maranellóban, a Ferrari székhelyén a város díszpolgárává fogják avatni.

Michael Schumacher és Jean Todt A Japán Nagydíj után
A Ferrari világbajnoki címének másik alappillére, a csapatfőnök Jean Todt azonban, versenyzőjével ellentétben, a visszavonulás gondolatával foglalkozik. "Az elmúlt hét évben a Scuderiának szenteltem az életem. Munkám igen sok utazással és mégtöbb feszültséggel jár. A győzelmek ugyan mindenért kárpótolnak, ám úgy érzem, kezdek elfáradni, egyre jobban vágyom a nyugodt, hétköznapi életre" - nyilatkozta Todt.

Az imént elhangzottak valószínűleg lassan, az ünneplések befejeztével Luca di Montezemolót, a Ferrari elnökét kezdik majd leginkább nyomasztani. A Kis Francia szerződése ugyanis már 2001, azaz a jövő év végén lejár. Ezt ugyan még minden bizonnyal kitölti Todt, utána azonban legszívesebben - mint hallottuk - "nyugdíjba" menne.

Michael Schumacher pedig valószínűleg nem örülne egy új főnöknek, így valószínűleg ő is az idő előtti távozás gondolatával kezdene foglalkozni. Ennek következményeképp Montezemolo mindent megtesz majd, hogy együtt tartsa a nyerő csapatot, azaz maradásra bírja Todtot, legalább még egy évig. Utána ugyanis szinte biztos, hogy Schumacher új kihívásokat keres majd magának, mint tette azt 1995-ben, amikor a Ferrarihoz igazolt.

A vörösök egyébként péntektől vasárnapig Mugellóban ünneplik tovább világbajnokságukat, a már hagyománnyá vált "Ferrari day-en" részt vesz Schumacher, Barrichello, valamint mindenki, akinek része volt az idei sikerekben.

Hírek röviden
-Pedro Diniz, a Sauber brazil pilótája jövőre valószínűleg Alain Prost istállójában folytatja pályafutását. A huszonnyolc esztendős pilóta természetesen magával viszi a Parmalat dollármillióit, amivel minden bizonnyal megoldódnak a Professzor csapatának anyagi gondjai.

-A Sauber máris keresi Diniz utódját, sőt lehetséges, hogy már meg is találta. Új versenyzőjüknek a finn Kimi Raikönnent szemelték ki, ám az új fiú, aki idén megnyerte a brit Forma-Renault 2000-es bajnokságot, alig több mint húsz autóversenyen vett részt életében. Amennyiben Peter Sauber csapatfőnök, illetve az istálló szponzorai egy tapasztaltabb pilótát szeretnének kocsijukba ültetni, akkor valószínűleg Marc Genére esik a választás. A spanyol versenyző szponzora, a Telefonica ugyanis elhagyta a Forma-1-et, így az ő helye is kérdésessé vált eddigi csapatánál, a Minardinál.