Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Megkezdődött a felkészülés 2001-re

2000.12.05. 11:11
December 1-én lejárt a teszttilalom, így négy csapat - a Benetton, a Jordan, a Jaguar és az Arrows - már pályára is "lépett" Silverstone-ban.
A három tagból álló brit különítmény, plusz a félig olasz Benetton összesen öt sofőrt dolgoztatott meg a hideg és nyirkos albioni télben.

Ricardo Zonta
A Jordan egyetlen autóját a tesztpilóta Ricardo Zonta kormányozta, s ő végezte a leghasznosabb munkát is: a vizes aszfalton sikerrel próbálta ki az új elektronikai rendszert. "Az autó remekül viselkedett, optimista vagyok"- értékelt Zonta.

A másik három egység már közel sem vélekedhetett ilyen derülátóan, ugyanis mindegyiküknek akadtak kisebb-nagyobb gondjaik. A jaguaros fiúk közül a harmadik számú pilóta, Thomas Scheckter mindössze két kör után megpördült. Csapattársa, Burti, aki jövőre Eddie Irvine mögött a második kocsi tulajdonosa lesz, még Schekternél is lassabb volt, méghozzá nem is kevéssel, több mint öt másodperccel. Az istálló gondjait szaporítja, hogy az új csapatfőnök, az ex-CART-os Bobby Rahal a fél technikai stábot kirúgta: távozott három verseny-, egy elektronikai -és egy fejlesztőmérnök, valamint az eddigi főkonstruktőr Gary Anderson. Az utóbbi helyére azonban már sikerült megtalálni a megfelelő embert: a Jaguar tervezése ezentúl az volt mclarenes, Steve Nichols feladata lesz.

A Benetton sem teljesített túl rózsásan a hétvégén, ugyanis a motor - előtte Mark Webberrel, a tesztpilótával - mindössze négy kör után megadta magát.

Pedro De La Rosa
További érdekesség még, hogy az Arrows kibróbálta Gaston Mazzacanét, aki idén az egyik Minardit kormányozta, ám a következő szezonra még nem talált magának ülést. Az argentin pilóta tréningje az angol teamnél azért is furcsa, mert a jövő évi rajtlistán az Arrows két pilótájaként De la Rosát és Verstappent nevezte meg. Ezen a bizonyos listán egyébként a Minardi neve mellett nem szerepelt egyetlen versenyző sem, a Saubernél azonban feltűnt Kimi Raikonnen. A Prostnál csupán egyetlen sofőr, a veterán Jean Alesi neve a biztos. A pletykák szerint a négyszeres világbajnok istállójában negyven százalékos részesedést szerzett Pedro Diniz, aki azonban vezetni nem fog, hanem igazgatói teendőket lát majd el 2001-ben. Mit mondjak, ez több mint furcsa...

Rövid hírek:

-Egy új, tizenöt(!) év időtartamú szerződés értelmében 2017-ig Silverstone adhat otthont a Brit Nagydíjnak, jelentette be Jackie Stewart, a brit autóversenyzők klubjának elnöke és Frank Lowe, a versenyt szervező Octagon vállalkozói csoport vezetője.

-A modenai egyetemen díszdoktorrá avatták Luca di Montezemolót, a Ferrari elnökét. Az 51 esztendős, egyébként jogi diplomával rendelkező üzletember a motoripar fejlődéséről tartott előadást az egyetem kétezer hallgatójának.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?