Eleonóra
-1 °C
2 °C
Kékesi Márton
csütörtök 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Coulthard és Hakkinen az élen a Ferrari otthonában

2001.04.14. 14:54
A McLaren teljes sikerét hozta a San Marino-i Nagydíj időmérő edzése: Coulthard első, Hakkinen második. A Ferrarik betliztek, Michael Schumacher - öccse mögött - negyedik, Barrichello hatodik.
A megszokottal ellentétben gyorsan felpörögtek az események Imolában, ugyanis lógott az eső lába, s az összes pilóta igyekezett egy gyors kört teljesíteni a csapadék megérkezte előtt. Ennek megfelelően mindenki a pályán volt, s szinte másodpercenkét változott a sorrend. Michael Schumacher, Montoya, Frentzen, Hakkinen Barrichello és Coulthard is birtokolta néhány pillanatra a pole-t a kissé még nedves pályán.

Miután felszáradt, Schumi repesztett egy 1:23:674-es kört, amivel tartóssá tette az első helyét. Fél óra elteltével Hakkinen, Coulthard, Ralf Schumacher, Montoya és Barrichello állt a német mögött.

Eső helyett napsütés

Ekkor kis időre elcsendesedett a ring, ugyanis a szürke felhőket fényes napsütés váltotta fel, azaz nem kellett az esetleges záportól tartani.

A pihenőnek Coulthard vetett véget, majd Montoya, Trulli, Ralf és Hakkinen is repültek egy-egy kört. Ez a forduló a finnek olyan jól sikerült, hogy több, mint három tizeddel megjavította Schumacher pályacsúcsot is jelentő idejét, s elfoglalta a pole-t. Mosolygott is Erja, Hakkinen felesége, aki három futamnyi kihagyás után idén először kísérte el férjét egy nagydíjra.

Időn túli győzelem

Már öt perc sem volt hátra, amikor az utolsó rohamra indultak a pilóták.

Elsőként Barrichello javított, a tizedikről(!) a harmadik helyre jött föl, azonban Trulli hamar hátrébb szorította. Egészen elöl hihetetlenül kiélezett volt a küzdelem, már túl az egy órán, Coulthard állt az élre, de csapattársa, valamint a Schumacher fivérek még utolsó körüket futották.

Az üldözők azonban már nem tudták megjavítani a skót eredményét, így Coulthard ünnepelhetett. A McLaren örömét Hakkinen tette teljessé, megszerezve a második kockát.

Michael Schumachert megelőzte öccse, Ralf, így a báty, a Ferrari hazai pályáján, csak a negyedik pozícióból vághat neki a versenynek.

A harmadik sort Trulli és az ismét csalódást keltő Barrichello foglalja el, mögöttük Montoya és Panis következik. Az első tízet Frentzen, és a csapattársát, Heidfeldet megelőző abszolút zöldfülű - a 21 éves finn még soha nem vezetett Imolában - Raikkönen zárja.

Dennisék felzárkóztak

Remek teljesítményével a McLaren állta a szavát, s úgy látszik, az európai szezon kezdetére már egy ütőképes autóval érkezett. Ha holnap az ezüstnyilak a versenyen is tartani tudják a szombati tempójukat, akkor Schumachernek igen csak meg kell izzadnia a tíz pontért, amit - lévén, hogy Imola a Ferrari egyik otthona - minden tifosó joggal vár el a némettől.