Sima Schumi-siker

2001.04.28. 14:49
Michael Schumacher fölényét hozta a Spanyol F-1-es Nagydíj időmérő edzése. A német pilóta mellől Hakkinen, mögüle pedig Coulthard és Barrichello várhatja a rajtot.
A barcelonai fényes napsütésben először a Prost , a Minardi és az Arrows pilótái szórakoztatták a közönséget, az első menő - Coulthard - csak 20 perc elteltével gurult az aszfaltra.

A skót természetesen - mindenféle erőlködés nélkül - az élre állt, s egy ideig ott is maradt, ugyanis sem Hakkinennek, sem Barrichellónak nem sikerült őt megelőznie.

Schumi: a boxból a pole-ra

Michael Schumacher szerezte meg a pole-pozíciót
fotó: EPA
Michael Schumacher volt a nagyok közül a leglustább, hiszen csak az edzés féltávjánál bújt elő garázsából. A hosszú pihenés azonban meghozta eredményét: a német 1.18.226-ot repesztett, több mint négy tizedet vert Coulthardra, s átvette a pole-t.

Mögötte az imént említett McLarenes, majd Hakkinen, Barrichello, Frentzen és meglepetésre Raikkönen következett.

Itt gyakorlatilag - a pole megszerzését illetően - vége is lett a tréningnek, ugyanis az utolsó fél órában senki nem tudta megdönteni Schumi idejét. Pontosabban egy embernek - Michael Schumachernek - sikerült: a kerpeni 0.025 ezredet faragott teljesítményéből.

Hakkinen a végén robbantott

A dobogós pozíciókért folytatott harc ennek ellenére a zárásig nyitott maradt, olyannyira, hogy Hakkinen már a hivatalos egy órán túl jött föl az első sorba, mindössze 0.085 szekundumra a német ferraris mellé.

Coulthard így eggyel hátrébb csúszott, s Barrichellóval osztozik a második vonalon.

Az vezető hatost a szombaton kicsit visszafogottabban teljesítő Ralf Schumacher, illetve Jarno Trulli zárja.

A negyedik soron Villeneuve és Frentzen, míg az ötödiken a két Sauber, Raikkönen és Heidfeld osztozik.

Montoya csupán 12., míg a múlt héten istállót cserélt pilóták közül - Burti a Prostban, De La Rosa a Jaguarban debütált Barcelonában - előbbi a remek 14., míg utóbbi a kissé csalódást keltő 20. helyet szerezte meg.

Schumi és Mika egy lépéssel a többiek előtt

Ha a Schumacher és Hakkinen közötti időkülönbségre tekintük, mindenképp izgalmas futamra számíthatunk, ám feltétlenül meg kell jegyeznünk, hogy míg a finn mind a négy gyors körét felhasználta, Schuminak csupán két fordulóra volt szüksége a pole pozíció megszerzéséhez. Azaz a kipörgésgátló és az automata váltó fejlesztése minden bizonnyal a Scuderiának sikerült jobban, s - talán - meglepetés lenne, ha ezt a fórját az olasz istálló holnap kihasználatlanul hagyná.

Hakkinen azonban három éve veretlen Katalóniában, így a verseny még koránt sem lefutott...