Száguldás a Ringen

2001.05.07. 16:53
Hétfőn a Hungaroringen sajtótájékoztatót tartott a Magyar Autósport Szövetség, melyen a gyorsasági szakág idei programja volt a téma.
A szakág vezetői ismertették a 2001-es versenynaptárat, illetve a bajnokság kategóriáit, azonban a legérdekesebb kezdeményezésről Ónody Péter autóversenyző, a vezetőség tagja számolt be.

Amatőrök is nevezhetnek

A fiatal pilóta, aki eddig Formula-Campusban és Forma-2000-ben ért el sikereket, elmondta, hogy a sorozat néhány helyszínén amatőr versenyeket is rendeznek. Ez azt jelenti, hogy a vállalkozó kedvű sofőrök saját autóikkal nevezhetnek a futamokra, melyeken a kocsikat különböző kategóriákba sorolják, így biztosítva az esélyegyenlőséget. A résztvevők közül félperces különbséggel indítva egyszerre hárman-négyen lehetnek a pályán, s egyenként három kört teljesíthetnek. Aki a legjobb időt futja, az lesz a győztes.

E kezdeményezésnek köszönhetően aki akar, néhány percre autóversenyzővé válhat, s ki tudja, talán annyira beleszeret a száguldásba, hogy a pályán ragad, azaz versenykocsit vásárol vagy bérel, s maga is hivatalos résztvevőként csatlakozik a viadalokhoz.

A sztárok is szeretik a sebességet

A hétfői sajtótájékoztató sztárvendégei Béres Alexandra fitness- és Bessenyei Péter műrepülő világbajnok voltak. A beszélgetés során elmondták, hogy mindketten rajonganak a sebességért, sőt Alexandra azt is elárulta, hogy e szenvedélye miatt már több rendőrségi számla rejtőzik autója kesztyűtartójában.

A 2001-es versenynaptár:
Június 1-3 Pécs
Június 22-24 Hungaroring
Július 14-15 Lillafüred
Július 28-29 Parádsasvár
Szeptember 7-9 Hungaroring
A Ringen azonban szerencsére nincs sebességkorlátozás, így a tornásznő a Bovi Motorsport versenyzőinek oldalán kipróbálhatta, mire is képes egy Porsche 911 GT3-as. A sajtó képviselői sem maradtak ki semmi jóból, őket az idén megújított Mobil 1 Opel Astra Classic Kupa pilótái fuvarozták körbe a pályán.

Az igen színvonalas és eseménydús rendezvény végeztekor a gyorsasági futamok szervezői még egyszer meginvitáltak mindenkit a bajnokság első fordulójára, Pécsre, ahol a nézők élesben is megcsodálhatják a ma bemutatott Opelokat, Porschékat, s más együléses versenyautókat.