Schumacher idén ötödször a pole-on

2001.05.12. 14:32
Michael Schumacher az F-1-es osztrák GP időmérő edzésén megszerezte a pole pozíciót a williamses Montoya és Ralf Schumacher előtt. A két McLaren kiábrándító teljesítményt nyújtott, Coulthard hetedik, Hakkinen nyolcadik.
Minden bizonnyal a szezon legrövidebb edzését láthattuk szombat délután Ausztriában, hiszen az első pilóta - Bernoldi - csak 21 perc elteltével jelent meg a pályán.

Az időmérő gyakorlatilag csak félórás volt

Az Osztrák Nagydíj rajtrácsa
1. M. Schumacher
2. Montoya
3. R. Schumacher
4. Barrichello
5. Trulli
6. Heidfeld
7. Coulthard
8. Hakkinen
Az éllovasok közül Coulthard és Montoya nyitott, ők Bernoldi után öt perccel futották első repülő körüket, s közülük a williamses volt a gyorsabb.

Pillanatokkal később már Trulli, majd Barrichello birtokolta a pole-t, ám nem sokkal túl a félórán Michael Schumacher állt az élre. A ferraris 1:09:562-t repesztett. Mögé szinte azonnal felzárkózott a két Williams - Montoya, Ralf Schumacher sorrendben - majd Barrichello, Trulli és Heidfeld következett.

A McLarenek? Kis túlzással élve sehol nem voltak: Hakkinen a hetedik, Coulthard a kilencedik helyen szerénykedett.

Az utolsó húsz percben szinte senki nem javított

A 42. minutumban jártunk ekkor, s hihetetlenül hangzik, de az az igazság, hogy a hátralévő időben az élmezőnyben már szinte senki - Coulthard hetediknek jött föl csapattársa elé - nem tudott javítani a pozícióján, sőt még az időeredményén sem.

Így hát vasárnap - idén ötödször - Michael Schumacher indulhat a pole pozícióból, s nem az előzetesen esélyesebbnek vélt McLaren-duó valamely tagja. Az ezüstnyilak kénytelenek megelégedni a negyedik sorral. Gyenge teljesítményük nagy meglepetés, úgy tűnik, hogy - legalábbis ezen a hétvégén - pozícióikat a Williamsek vették át.

Kár lenne azonban még temetni Coulthardékat, hiszen a futam mindig más, mint az edzés, valamint Ausztriában létezik még egy tényező, mellyel mindenképp számolni kell: egy tavaszi zápor ugyanis mindent megkavarhat.