Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Schumacher: Lényeg, hogy a család jól szerepeljen

2001.06.21. 13:25
Baumgartner Zsolt Alain Prost Forma-3000-es csapatához szerződött, így már csak egy lépés választja el attól, hogy Forma-1-es pilóta legyen. A Száguldó Cirkusz a hétvégén Németországba érkezik, így a hazai versenyzők a szokásosnál is nagyobb reményekkel készülődnek.
Baumgartner Zsolt, a német Forma-3-as sorozatban versenyző magyar pilóta a szezon végéig szóló szerződést kötött Alain Prost Forma-3000-es istállójával. A kontraktus azonnali hatállyal érvénybe lép, azaz már most szombaton láthatjuk Baumgartnert az F-3000 nürburgringi futamán.

Már csak egy lépés a Forma-1

A 21 éves versenyző néhány hete kapott meghívást a Prost Junior Teamtől egy tesztelésre, amely olyan jól sikerült, hogy a franciák azonnal ajánlatot tettek a fiatal magyarnak, amit ő el is fogadott. Természetesen a megállapodás létrejöttében nagy szerepe van a sofőr menedzserének, Mark Hope-nak is, de Baumgartner a pályán mutatott remek teljesítménye nélkül - csak fél másodperccel volt lassabb, mint a már az F-1-ben is bemutatkozott Stephan Sarrazin - nem kerülhetett volna ilyen rangos istálló közelébe.

A Forma-3000 egyébként a Forma-1 előszobájának számít, a Száguldó Cirkusz csapatfőnökei, ha új pilótát kívánnak igazolni, akkor ebben a kategóriában néznek szét először, azaz Baumgartner Zsolt már csak egy lépésre van az F-1-től. Ha itt is bizonyít, már fél lábbal a Forma-1-ben érezheti magát!

Zsolt első versenye szombaton, a Nürburgringen lesz, s az F-3000-es viadal a háromnapos F-1-es hétvége programjának része. A Német Nagydíjra vasárnap kerül sor, s természetesen a hazai kedvencek - a Schumacher fivérek, valamint Frentzen és Heidfeld is, akik mindketten kiheverték kisebb sérülésüket - teljes erővel készülnek a futamra.

Michael Schumacher mindenképp örülni fog

Ez persze nem jelent semmilyen komolyabb foglalatosságot, Schumacherék például otthonról, azaz Kerpenből érkeznek a helyszínre. Az utóbbi néhány napban a két testvér jónéhányszor összemérte már tudását gokartban, persze csak a közönség és önmaguk szórakoztatására.

"Remélem, sikerül győznöm a Nürburgringen, csakúgy, mint tavaly. Ez a ring kedvesebb nekem, mint a hockenheimi, hiszen ott eddig csak egyszer nyertem. A lényeg azonban az, hogy a család jól szerepeljen: ha Ralf győz, én ugyanúgy fogok örülni, mint a saját sikereimnek szoktam. S biztos vagyok benne, hogy ha én kerekedek felül, ő sem lesz szomorú" - nyilatkozta jókedélyűen a háromszoros világbajnok.

Ralf fizetésemelést akar

Ralf Schumacher szintén bizakodó a verseny előtt, ám a kisebbik testvér fél szemmel a menedzsere, Willi Weber tevékenységét is figyeli. Weber célja ugyanis, hogy a "kis Schumi" 2002-ben lejáró williamses szerződését két évvel meghosszabbíttassa, s fizetésemelést szerezzen védencének: a pillanatnyi 9 millió dolláros gázsit 20-ra szeretné emeltetni. Ezt az összeget Frank Williams csapattulajdonostól biztosan nem fogja megkapni Ralf - Sir Frank még Sennának sem fizetett 12 milliónál többet - ám a motorszállító BMW hajlik a kérés teljesítésére. Ha pedig a tárgyalások zökkenőmentesen haladnak, akkor talán már a hétvégén aláírás kerülhet a dokumentumokra.

Frentzen a Toyotánál?

Szintén egy szerződés aláírásán gondolkodik Heinz-Harald Frentzen is, őt a Toyota kereste meg munkaajánlattal a következő szezonra. A mönchengladbachi pilótának e szezon végén lejár a Jordannael kötött hároméves megállapodása, így több mint valószínű, hogy igent mond a felkérésre. Ez azért is több mint valószínű, mert a Honda jövőre már csak egy csapatot lát el motorokkal - ez minden bizonnyal a Jordan lesz -, de Jacques Villeneuve-öt semmiképp sem akarja elveszíteni, azaz nem lenne meglepetés, ha 2002-ben már a kanadait egy sárga gép volánja mögött találnánk.