Forma 1-es kerékcsere-bajnokság

2001.08.03. 19:48
A Shell augusztus folyamán azok számára is testközelivé teszi a Forma-1 világát, akik nem jutnak el a Hungaroringre, ám személyesen szeretnék megtapasztalni a "világjáró cirkusz" érzését. Az augusztus 19-ig zajló Shell V-Power Racing Kerékcsere Bajnokság indítónapját tartották meg augusztus 3-án a budapesti Duna Plazában.
A bajnokság névadó üzemanyagából - a Shell és a Ferrari által közösen kifejlesztett Shell V-Power Racing üzemanyagból - a hazai autósok immár egy éve tankolhatnak. Az üzemanyagot tavaly októberben maga Michael Schumacher tesztelte autójában a Ferrari maranellói tesztpályáján.

Ha az autóvezetés élményét nem is, de a versenyzés örömét mindenképpen megtapasztalhatták azok a hazai sztárok, akik elindultak a megmérettetésen. A verseny első díját a hét induló csapat között az Ivancsics Ilona-Forgács Péter-Csollány Szilveszter nevével fémjelzett csapat nyerte el, akik 24 másodperc alatt végezték el a rendhagyó kerékcserét. A második díjat a Danubius Rádió csapata kapta (Jakupcsek Gabriella, Gundel Takács Gábor és Garami Balázs). A harmadik helyezést az Autó Motor magazinjának csapata érte el (Barna András, Hilbert Péter és Tóth Zoltán Zsolt).

A sztárok versenye után a bajnokság megnyílt a nagyközönség számára is. Az ország legkülönbözőbb pontjait bejáró roadshow keretében a naponta összesített időeredmények alapján a legjobb csapatok szintén értékes nyereményekkel és egyedülálló élménnyel gazdagodva térhetnek haza.

A díjazás:
Az adott nap legjobb eredményét elérő csapat Polaroid fényképezőgépet nyer, az országos összesítésben a legjobb 3 csapat pedig a következő nyereményekben részesül:

I.díj: Box utca látogatás + Gold Tribün jegy /fő
II. díj: 30.000 Ft Shell V-Power Racing üzemanyag utalvány /fő
III. díj: 20.000 Ft Shell V-Power Racing üzemanyag utalvány/fő