Prost nyert a legtöbbet a pilótacserével

2001.08.10. 11:38
Üzletileg Alain Prost nyert leginkább az Alesi-Frentzen pilótacserével: Frentzen fizetését továbbra is Jordan állja, annak ellenére, hogy a német egy Prost-Acert kormányoz majd.
Csütörtökön a Jordan és a Prost istálló véglegesítette Jean Alesi, illetve Heinz-Harald Frentzen leigazolását, így a Magyar Nagydíjon már mindkét pilóta új csapatának színeiben mutatkozhat be. Azt még nem tudni, melyik sofőr lesz a sikeresebb a Hungaroringen, azonban az biztos, hogy üzletileg Alain Prost járt jobban.

Frentzent továbbra is Jordan fizeti

A német "Welt" című lap szerint ugyanis Prostnak egyetlen centet sem kell fizetnie Frentzennek, a mönchengladbachi gázsiját - öt futamra úgy kétmillió dollár - továbbra is Eddie Jordan állja. Frentzennel ugyanis egyoldalúan bontott szerződést az ír alakulat, így megilleti őt a kontraktusában meghatározott összeg akkor is, ha egyetlen kilométert sem tesz meg többé Jordan autó volánja mögött.

Az pedig, hogy a német sofőr Alain Prosttól nem kér pénzt azt bizonyítja, hogy mindenképp ülést akart találni magának a szezon hátra lévő versenyeire, s ennek érdekében még anyagi érdekeit is háttérbe helyezte.

Alesi és Frentzen tesztelhet a Magyar GP előtt

A két pilóta egyébként valószínűleg pénteken próbálhatja ki új versenyautóját: Frentzen Magny-Cours-ban, Alesi pedig Silverstone-ban tesz majd meg pontosan 50 kilométert a még ismeretlen Prost-Acerrel, illetve Jordan-Hondával. A Magyar GP előtt az FIA szabályai szerint nem lehet tesztelni, de a két istállót cserélő pilóta a nemzetközi szövetségtől külön engedélyt kapott, hogy a már említett távon ismerkedhessen az új technikával.

Forma-1 a Boszporusz mellett?

Csütörtökön a Török Automobil Szövetség bejelentette, hogy három éven belül Forma-1-es futamot szeretne lebonyolítani Isztanbul mellett. Ennek érdekében a Boszporusztól nem messze, 135 millió márkás befektetéssel új pálya épül, mely természetesen az FIA Forma-1-es futamok rendezésére vonatkozó szabályainak is eleget tesz majd.

Nem tudni, mit szól az ötlethez Bernie Ecclestone, az F-1 teljhatalmú ura, az viszont biztos, hogy Törökországban lehet dohánytermékeket reklámozni, s ez nagy mértékben növeli a Török GP létrejöttének esélyeit.