Jean Todt visszafogottan várja a sikert

2001.08.15. 12:27
Habár Michael Schumacher vasárnap a Hungaroringen negyedszer is világbajnok lehet, csapatfőnöke, Jean Todt még mindig óvatosságra int. Az istállók kamionjai már megérkeztek Mogyoródra, a pilóták csütörtökön landolnak Ferihegyen.
Jean Todt
Már csak 48 órát kell várnunk a hétvégi Magyar Nagydíj első szabadedzéséig, s természetesen az idő előrehaladtával egyre többen szólalnak meg Michael Schumacher világbajnoki esélyeivel kapcsolatban. Mint köztudott, a Ferrari német pilótája a Hungaroringen megszerezheti negyedik világbajnoki címét, ám ennek ellenére Jean Todt, a vörösök csapatfőnöke még mindig óvatosságra int.

Óvatosnak kell maradnunk

"Nagy előnnyel vezetünk mind a pilóták, mind a konstruktőrök versenyében, ám tudjuk, hogy a sikerünk csak akkor lesz biztos, ha már matematikailag is elérhetetlen távolságba kerülünk az üldözőinktől. Elég egyetlen pici hiba, s máris pályán kívül találhatjuk magunkat, ezért óvatosnak kell maradnunk: a mogyoródi futamra is a szokásos professzionális módon készültünk fel. Természetesen győzni akarunk a Hungaroringen, így semmit sem bízhatunk a véletlenre." - mondta Todt.

Schumacher új Ferrarit vezet Mogyoródon

A kis francia szavainak a gyakorlatban is látható jelei vannak, ugyanis Michael Schumacher egy vadonatúj F-2001-es Ferrarit fog kormányozni a Ringen. Ennek az az oka, hogy Luca Badoer keddi, utolsó tesztjei során kisebb problémák akadtak az előre kijelölt 210-es kódszámú kocsival, s a Ferrari mérnökei jobbnak látták, ha a háromszoros világbajnok inkább a 213-assal vesz részt a Magyar Nagydíjon.

A pilóták csütörtökön érkeznek

A ferrarisok nem is haboztak hát, s természetesen az utóbbit pakolták be a Magyarországra tartó kamionba, mely a szerdai nap folyamán, azaz ma érkezik meg a pályára. A legtöbb csapat egyébként már beköltözött a Hungaroringre, kedden a szerelők felépítették sátraikat, berendezték a millió dolláros lakókamionokat, azaz szinte már minden készen áll a versenyre. Már csak a legfontosabb "kellékek", a pilóták hiányoznak: legtöbbjük csütörtökön érkezik Budapestre, s azonnal elfoglalja szállodai szobáját vagy lakosztályát.

Pénteken délelőtt pedig már dübörögnek majd a motorok a Hungaroringen: az első nap két szabadedzést láthatnak a kilátogató érdeklődők. Szombaton délelőtt szintén két tréningre, majd délután egykor az időmérő edzésre kerül sor. Vasárnap fél tízkor bemelegítés, majd kettőkor útjára indul a 16. Magyar Forma-1 Nagydíj.