Lauda lett a Jaguar csapatfőnöke

2001.08.24. 12:41
A Forma-1-es Jaguar istálló csapatfőnöki posztján Bobby Rahalt az eddigi sportigazgató, a háromszoros világbajnok Niki Lauda váltotta fel. Az érintettek a nyilvánosság előtt barátilag nyilatkozak cseréről, de a hírek szerint a két vezető között az elmúlt időben egyre nagyobb volt az ellentét.
Az angol csapat igazi nagyágyúval erősítette meg vezérkarát: A versenyzőkorában 1975-ben, 1976-ban és 1984-ben világbajnoki címet szerzett osztrák Niki Laudát nevezték ki csapatfőnöknek. A legendás versenyző eddig az angol istálló sportigazgatói tisztét töltötte be.

"Szeretném megköszönni Bobbynak az eddigi munkáját, amelyet a Jaguar minél jobb szerepléséért végzett. Most már egyedül rám hárul ez a feladat, és én megpróbálok helytállni ebben a szerepkörben is" - értékelte a váltást Lauda.

Rahal vissztér a Fordhoz

Rahal nem szakad el az autósporttól, ezentúl hazájában, az Egyesült Államokban a Ford cégnél dolgozik tovább. Nyilatkozatában Laudához hasonlóan ő sem beszélt állítólagos ellentétükről:

"Öröm volt számomra, hogy kulcsszerepet játszhattam az alakuló csapat korai időszakában. Nagyon élveztem a munkát, sok tehetséges embert ismertem meg. Minden jót kívánok a csapatnak a jövőben is."

Az 1997-ben alapított istálló 200-ben mutatkozott be a Forma 1-ben, és eddig GP-t még nem nyertek. Négy futammal az idény vége előtt a Jaguar a konstruktőrök versenyében a 11 csapat közül a 8. helyen áll 5 ponttal.