Schumacher: A Ferrari öt éve szerelőműhelyre hasonlított

2001.10.09. 13:53
Kedden repült el a négyszeres világbajnok Michael Schumacher az idei utolsó futamra, Szuzukába. A viadalt - a szövetség határozatának értelmében - attól függetlenül megtartják, hogy az Egyesült Államok bombázza Afganisztánt. Schumacher az egyik német napilapban arról beszélt, hogy számára még mindig van tétje ennek a futamnak. Kitért az öccse esélyeire is, valamint a Ferrari sikereinek titkára.
Michael Schumacher utcahosszal nyerte meg idén a Forma 1-es pilóták versenyét, lényegében rajt-cél győzelmet aratott a sorozatban. Begyűjtötte negyedik világbajnoki címét, ám olyannyira megviselte az Egyesült Államok elleni szeptember 11-i terrortámadás, hogy a csapat vezetői szerint igen komolyan gondolkodott a visszavonulásáról.

Van tét az utolsó futamon is

"Ilyennek még nem láttuk" - mondogatták, ám aztán Schumacher rajthoz állt Indianapolisban, majd kedden elrepült Szuzukába az utolsó futamra. Bevallotta, hogy számára van tétje a japán versenynek attól függetlenül is, hogy már a Magyar Nagydíjon megvédte világbajnoki címét.

Az egyik német napilapban azt sem titkolta, hogy a jövő világbajnokának kikiáltott öccsét olykor vissza kell fogni. Példaként a nürnburgringi versenyt említette, ahol megijesztette azzal, hogy a falnak löki, és ezek után visszavett Ralf az agresszivitásából. "Ha viszont nyeregben van, és az autójának fekszik a pálya, akkor megállíthatatlan" - összegzett.

Kezdetben élesen kritizálta csapatát

A Ferrariról szólva kifejtette, hogy neki csekély része van a sikerekben, bár azt nem titkolta, hogy öt éve, amikor betette a lábát a csapat boxába, az kísértetiesen emlékeztetett a barátja szerelőműhelyére egy gokartpályán. "Ma a fejlesztésekben és a technikában is az első helyen állunk" - magyarázta.

Gyorsan hozzátette azonban, hogy Jean Todt és Luca di Montezemolo nélkül aligha lenne tartós a sikeres szereplés. Nagy kérdés viszont, hogy a következő szezonban is ők lesznek-e még a legfelkészültebbek?