Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

McNish lesz a Toyota másik pilótája

2001.10.24. 13:46
A csapatoknak még négy hónapjuk van arra, hogy megtaláják pilótáikat a következő szezonra, ennek ellenére már szinte az összes Forma-1-es ülés elkelt.
Az idei Forma-1-es szezon már majdnem két hete véget ért, s mivel a csapatok csak jövőre kezdhetik meg tesztjeiket a következő idényre, így a hírek a pályák mellől érkeznek. Ezek közül talán a legfontosabb, hogy kedden a Toyota meghosszabbította Alan McNish szerződését, így a 2002-ben debütáló istállónak ő lesz - Mika Salo mellett - a másik pilótája.

Már szinte az összes hely elkelt

Jos Verstappen
Érdekes, hogy még több mint négy hónap hátra van a következő idény rajtjáig, de már szinte az összes csapat megtalálta a számára megfelelő versenyzőt. Csupán az egyik Arrows ülése, s a Prost volánjai szabadok még, de mindháromra akad jelentkező.

Az angoloknál egyre valószínűbb, hogy Jos Verstappen társa nem Enrique Bernoldi lesz. Konkrét helyettesről még nem beszélt a tulajdonos Tom Walkinshaw, ám a legvalószínűbb az, hogy a kiválasztáskor a tehetség helyett ismét a pénztárca vastagsága lesz az első számú szempont.

Prost Frentzent mindenképp megtartaná

Alain Prost már megtanulta - Mazzacane - hogy a pénz nem minden, ám lehet, hogy ismét arra kényszerül, hogy egyik pilótájának a "segítségét" vegye igénybe, ugyanis csapata anyagi helyzete finoman szólva sem rózsás. Ha azonban a Professzornak sikerül megállapodni néhány szponzorral, akkor biztosan megtarja Heinz-Harald Frentzent. A másik helyre a Belgiumban balesetet szenvedő Luciano Burti és a helyette beugró Tomas Enge pályázik. Pillanatnyilag utóbbi esélyei tűnnek jobbnak, ám mivel versenyzőként ő sem fogja megváltani a világot, elképzelhető, hogy Prost mást igazol a helyére.

A Williamsnél nem lesz pilótasorrend

Juan Pablo Montoya
Természetesen a Williamsnél jövőre is Ralf Schumacher és Juan-Pablo Montoya száll majd harcba a világbajnoki pontokért, ám a német szeretné, ha a csaptban -ferraris bátyjához hasonlóan - ő is kivételezett pozíciót kapna. Ralf szerint ugyanis a nagyok ellen csak úgy lehet felvenni a harcot, ha a mérnökök valakit jobban támogatnak a két versenyző közül.

Gerhard Berger, a BMW - a Williams motorszállítója - sportigazgatója azonban nem ért egyet Ralffal, s kijelentette, hogy szó sem lehet semmiféle kivételezésről, mindkét pilóta egyenlő esélyeket kap. Természetesen ezen a véleményen van a team technikai igazgatója, Patrick Head, nem is beszélve Frank Williamsről, aki annak idején még Mansellnek, Prostnak és Sennának sem adta meg az "egyes számú pilóta" titulust. Igaz, ők soha nem is kértek efajta előnyöket...

Megérkezett Schumi IV

Maradjunk azonban a tovább bővült Schumacher famíliánál. Igen, bővült, hiszen Cora Schumacher, Ralf felesége kedden 2,5 kilós, ötven centis kisfiúnak adott életet, azaz - ahogy a német lapok fogalmaztak - világra jött Schumi IV. Michael, Ralf, Mick - az idősebbik testvér gyereke - után ő a negyedik "férfi" a családban, amióta a Schumacher név szoros kapcsolatba került az autósporttal.

A következő napok tehát dajkálással telnek majd Ralf Schumacher otthonában, fivére azonban - szokásához híven - még a pihenési időt is "munkával" tölti. A négyszeres világbajnok ugyanis elindul a Gokart Világbajnokság utolsó, kerpeni futamán, melyre október 28-án kerül sor. "Frissebbnek és kipihentebbnek érzem magam, mint valaha, a gokart pedig remek szórakozás" - nyilatkozta Michael.