Schumacher gokartban sem vallott szégyent

2001.10.29. 14:14
Michael Schumacher nem fér a bőrébe! Míg Forma-1-es versenyzőtársai valamelyik egzotikus szigeten pihenik ki a szezon fáradalmait, addig ő mit csinál? Hát persze, hogy a pályán rója a köröket...Természetesen nem az F-1-es Ferrarijával, hanem egy gokarttal, a VB utolsó futamán. Méghozzá nem is eredménytelenül...
A Gokart Világbajnokság utolsó felvonására múlt hétvégén, Michael Schumacher szülővárosában, Kerpenben került sor. Az eseményen rajthoz állt a négyszeres Forma-1-es világelső is, s nem is szerepelt rosszul, sőt...

Második hely egy VB-futamon

A pénteki szabadedzések után az ő nevével kezdődött az időlista, ám a szombati időmérőn nem volt szerencséje. Schumacher csoportjának - a gokart-vb-n a harminc indulót két 15 fős részre osztják - esőben kellett köröznie, míg a másik már száraz aszfalton teljesíthette köreit. Schumacher a vizes pályán mindenkinél gyorsabb volt, ám a fent említettek miatt így is csak a 16. helyről indulhatott.

Az első versenyen innét egészen a harmadik pozícióig küzdötte fel magát, de akkor egy sikánban hibázott és kicsúszott. A második futamban viszont már végigment: ismét a 16. kockából rajtolt, s a harmadik helyen végzett! Miután pedig egy pilótát a leintést követően kizártak előle, a dobogó második fokára állhatott föl.

A szórakozás a lényeg

"Ezen a hétvégén a szórakozás volt a legfontosabb a számomra, az eredmény egyáltalán nem érdekelt. A legfontosabb, hogy remek csatákat vívhattam a kartommmal, melyet egyszerűen imádok. Ez a legjobb szórakozás, ráadásul mindezt hazai közönség előtt!" - nyilatkozta a futamok után Schumacher, akinek 5000 hazai rajongója szurkolt az eseményen.

A német F-1-es Ferrari-pilóta sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az egyik fiatal kartos, Maximilian Gotz nyilatkozata: "Schumi a három nap során mindent hozzánk, feltörekvő gokartosokhoz hasonlóan csinált: egyszerű kartversenyző volt, nem pedig Forma-1-es nagymenő".

Csak a rend kedvéért: a gokart világbajnoki címét az olasz Vitantonie Luzzi szerezte meg.