Klaudia
-4 °C
2 °C

Lauda Schumacher visszavonulásáról

2001.12.12. 14:43
Niki Lauda szerint a Forma-1-es Ferrari német pilótája, a négyszeres világbajnok Michael Schumacher - Hakkinenhez hasonlóan - teljesen váratlanul, egyik napról a másikra fogja bejelenteni visszavonulását, vagy azt, hogy kihagy egy idényt.
Michael Schumacher miután idén negyedszer is megnyerte a Forma 1-es világbajnokságot, egyre több találgatásra ad okot a visszavonulásával kapcsolatban. Emlékezetes volt az eset, amikor a szeptember 11-i Nem Yorkot ért terrortámadás után kijelentette: igen közel állt ahhoz, hogy befejezze. Ezt csapatának vezetői is megerősítették, mondván soha nem látták még annyira zavartnak és "félszegnek", mint akkortájt.

Lauda: Egy idő után csökken a motiváció

Most Niki Lauda is megszólalt az üggyel kapcsolatosan, és igen különös nyilatkozatot tett, amelyikben Hakkinenhez hasonlította a német pilótát. Rengeteg hasonlóság van közöttük - mondta az osztrákok egykori háromszoros világbajnoka, a Jaugar csapatfőnöke. - Mindketten szenvedtek már súlyos balesetet, nagyon fontos számukra a családjuk, hosszú ideje állnak rajthoz a futamokon, mindent elértek, amit lehet.

Lauda teljesen természetesnek tartja, hogy egy idő után csökken a motiváció. Egyénenként más-más időpontban jön el az időszak, amikor már nyűg lesz a tesztelés, a sok utazás és a futamokat kísérő felhajtás. Van, aki 5 millió dollár összeszedése után száll ki, más 50 milliónál elégeli meg az egészet, megint mások öt-tíz év elteltével unják meg a versenyzést. Úgy érzem, hogy Michaelnél is nagyon közel van a végleges vagy átmeneti búcsú pillanata.

Nem tölti ki szerződését?

Lauda biztos abban, hogy Schumacher nem tölti ki 2004-ig érvényes szerződését a Ferrarinál. "Ha megint bekövetkezik egy súlyos baleset, mint az augusztusi mugellói tesztek során, akkor alighanem Michael is elgondolkozik majd azon, hogy a bankszámláján lévő összeg kamataiból kényelmesen eléldegélhet és nem szükséges minden nap kockára tenni az életét." - zárta mondandóját.