Frentzen aláírt az Arrowshoz

2001.12.26. 19:33
Heinz-Harald Frentzen majd' kéthónapnyi gondolkodás és várakozás után szerdán végre aláírta szerződését az Arrowshoz.
Heinz-Harald Frentzen többhónapos tárgyalássorozat után az Arrowshoz szerződött. Az Indexen már többször is olvashattak Frentzen átigazolásáról, ám az Arrowssal kötött megállapodása csak Karácsony második napján vált hivatalossá. A német pilóta egy évre írt alá az angol csapathoz, s a kontraktus a jövő év végén még egy esztendővel meghosszabbítható. A 34 éves mönchengladbachi azután döntött az Arrows mellett, hogy legutóbbi munkaadója, a Prost, mely anyagi válságban van, nem tudott számára biztosítékot adni a folytatásra.

Nem a pénz, a versenyképesség a fontos

Heinz-Harald Frentzen
Frentzennek F-1-es ülése most már biztosan lesz 2002-ben is, azonban a fizetése jócskán csökkenni fog. Míg a Jordannél - innét szezon közben rúgták ki - tavaly egy idényben 9,2 millió eurót keresett, addig jövőre meg kell elégednie 767 ezer euróval.

A német a jóval szerényebb anyagi juttatások ellenére is vállalja a szereplést, ami remek sportemberi kvalitásokról tanúskodik: számára tényleg nem a pénz, hanem a versenyzési és versenyképességi lehetőség a fontos. Az Arrows ugyanis jövőre már gyári Cosworth motorokkal indul, amelyek lehetőséget adhatnak az angol istállónak a feltörésre, azaz hogy a középmezőnyből - bár egy év biztosan nem lesz elég - felküzdjék magukat a Forma-1 élcsapatai közé.