Jolán
2 °C
4 °C

Schumacher ötszörös világbajnok akar lenni

2002.01.03. 14:31
A négyszeres Forma-1-es világbajnok, jelenleg is címvédő Michael Schumacher számára még mindig jelent motivációt a versenyzés. Az új technikai vívmányok kipróbálásán túl, szeretné utolérni a Forma-1 történetének eddigi egyetlen ötszörös világbajnokát, Juan Manuel Fangiót.
A napokban 33. születésnapját ünneplő Michael Schumacher a napokban 90 millió eurós (22.5 milliárd forint) biztosítást kötött a 2002-es idényre. A londoni Lloyd,s biztosítóval kötött szerződés értelmében halálos baleset után 11 millió eurót kap a családja, míg ha sérülése "csak" végleges munkaképtelenséget okoz, úgy a család a dupláját 22 millió eurót kaphat. Ha sérülés miatt kihagyni kényszerül egy futamot, abban az esetben 3,5 millió euró ütheti a markát.

1999 Silverstone
A Ferrari pilótájának eddigi legsúlyosabb balesete az 1999-ben Silverstone-ban elszenvedett lábtörése volt, emiatt a szezon második felében szinte egyáltalán nem versenyzett. Schumi ennek ellenére is évi 50 millió eurós (12.5 milliárd forint) jövedelmével a legjobban kereső sportolók egyike.

Azonban ez sem tudta eltántorítani a száguldástól a németek nemzeti hősét, aki úgy nyilatkozott, hogy még mindig lát motivációt a vezetésben. Élvezi a vezetést, és nem akarja abbahagyni a versenyzést, hiszen időről időre újabb technikai vívmányok kipróbálását tervezi, amivel kitolhatja a gyorsasági és technikai határokat. Ugyanakkor a népszerűség egyre jobban zavarja. Nem szereti, hogy hazájában az első számú hőst látják benne, és körülötte uralkodó hisztériát is egyre nehezebben tudja feldolgozni.

Schumacher, aki 1991-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, 94-ben és 95-ben pedig világbajnok lett a Benetton istállónál. 1996-ban igazolt át a Ferrarihoz, ahol 2000-ben, valamint tavaly megint övé lett a világbajnoki trófea. Idén január 19-én Valenciában kezdi meg tesztelést csapattársával a brazil Rubens Barrichelloval.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?