Gusztáv
3 °C
6 °C

Niki Lauda fia a Forma 3-ban indul

2002.01.08. 10:15
Niki Lauda kisebbik fia a spanyol Forma 3-as versenysorozat vesz részt idén, mégha nem is örültek ennek szülei. Édesanyja félti őt, édesapja azonban elfogadta döntését, noha nem támogatta. A világbajnok csemeték közül eddig komoly szinten csak Graham Hill fiának sikerült a versenyzés, ő világbajnok lett. Fittipaldi fia azonban már pontot sem szerzett.
Az argentin világbajnok Emerson Fittipaldi, és az angol Graham Hill fia után az osztrákok háromszoros világbajnoka, Niki Lauda gyereke is a gyorsasági autóversenyzésre adta a fejét. Christian Fittipaldi évekkel ezelőtt a Forma 1-ben is bemutatkozhatott, de igazán jelentős sikereket nem tudott elérni, még pontot sem szerzett.

Édesanyja félti Matthiast

A szakértők szerint Matthias Lauda esélyei jobbak, ám ő még csak a Forma 3-ban próbálhatja kamatoztatni kivételes képességeit. Az idei évadban ugyanis Spanyolországban ő is a volán mögé ül.

A kis Lauda elmondta, hogy a családjukban nem keltett osztatlan örömöt a terve, hiszen mint megjegyezte: "édesanyám nem igazán örül annak, hogy profi autóversenyző leszek. Fél, hogy egyszer velem is olyan súlyos baleset történik, mint édesapámmal 1976-ban." Ezzel Lauda huszonhat évvel ezelőtti nürburgringi kicsúszásra utalt, amely a pilóta majdnem bennégett az autójában. "Még szerencse, hogy a bátyám miatt nem kell aggódnia. Ő ugyanis közgazdász." - folytatta.

Világbajnok gyerekeként ő lehet az első "befutó"

Érdekesség, hogy Matthias Lauda az induláshoz nem kért segítséget az édesapjától. A világbajnok pedig nem akarta, hogy fia kövesse őt, végül azonban elfogadta döntését. Amennyiben az ifjú titánnak jól sikerülnek az első futamok, alighanem könnyebben belépőt nyerhet a legrangosabb viadalokra, hiszen édesapja a Jaguar csapatfőnöke.

Annyi azonban már most bizonyos: egymás ellen nem fognak versenyezni, annak ellenére, hogy Lauda is teszteli Jaguart. A Jaguar merész álmokat szövöget a következő szezon előtt, valamennyi futamon versenyben kívánnak lenni a pontszerző helyezésekért.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!