Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Niki Lauda fia a Forma 3-ban indul

2002.01.08. 10:15
Niki Lauda kisebbik fia a spanyol Forma 3-as versenysorozat vesz részt idén, mégha nem is örültek ennek szülei. Édesanyja félti őt, édesapja azonban elfogadta döntését, noha nem támogatta. A világbajnok csemeték közül eddig komoly szinten csak Graham Hill fiának sikerült a versenyzés, ő világbajnok lett. Fittipaldi fia azonban már pontot sem szerzett.
Az argentin világbajnok Emerson Fittipaldi, és az angol Graham Hill fia után az osztrákok háromszoros világbajnoka, Niki Lauda gyereke is a gyorsasági autóversenyzésre adta a fejét. Christian Fittipaldi évekkel ezelőtt a Forma 1-ben is bemutatkozhatott, de igazán jelentős sikereket nem tudott elérni, még pontot sem szerzett.

Édesanyja félti Matthiast

A szakértők szerint Matthias Lauda esélyei jobbak, ám ő még csak a Forma 3-ban próbálhatja kamatoztatni kivételes képességeit. Az idei évadban ugyanis Spanyolországban ő is a volán mögé ül.

A kis Lauda elmondta, hogy a családjukban nem keltett osztatlan örömöt a terve, hiszen mint megjegyezte: "édesanyám nem igazán örül annak, hogy profi autóversenyző leszek. Fél, hogy egyszer velem is olyan súlyos baleset történik, mint édesapámmal 1976-ban." Ezzel Lauda huszonhat évvel ezelőtti nürburgringi kicsúszásra utalt, amely a pilóta majdnem bennégett az autójában. "Még szerencse, hogy a bátyám miatt nem kell aggódnia. Ő ugyanis közgazdász." - folytatta.

Világbajnok gyerekeként ő lehet az első "befutó"

Érdekesség, hogy Matthias Lauda az induláshoz nem kért segítséget az édesapjától. A világbajnok pedig nem akarta, hogy fia kövesse őt, végül azonban elfogadta döntését. Amennyiben az ifjú titánnak jól sikerülnek az első futamok, alighanem könnyebben belépőt nyerhet a legrangosabb viadalokra, hiszen édesapja a Jaguar csapatfőnöke.

Annyi azonban már most bizonyos: egymás ellen nem fognak versenyezni, annak ellenére, hogy Lauda is teszteli Jaguart. A Jaguar merész álmokat szövöget a következő szezon előtt, valamennyi futamon versenyben kívánnak lenni a pontszerző helyezésekért.