Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ralf Schumacher: Michael is tudja, hogy le tudom győzni

2002.01.10. 13:27
Ralf Schumacher a megerősödött BMW volánja mögött a negyedik helyet szerezte meg a tavalyi világbajnoki pontversenyben. Idén azonban nagyobb reményekkel kezdik el a küzdelemsorozatot, és magét mindenképpen képesnek tartja, hogy legyőzze négyszeres világbajnok bátyjáét, Schumachert. Mindenesetre azt megjegyezte: még mindig a Ferrari a favorit.
Ralf Schumacher számára is véget ért a kéthónapos pihenő, amit többnyire az év végén született kisfiával töltött. A BMW pilótája viszont nagy reményekkel vág neki az új szezonnak annál is inkább, mert tavaly három futamot nyert meg, márciustól pedig még többet szeretne ő maga, és a csapat is.

"Nem vagyunk barátok Montoyával"

A német Bildnek adott interjújából kiderül, hogy közötte és a kolumbiai Juan Pablo Montoya között nincs baráti viszony, de nincs ellenségeskedés sem. Respektáljuk egymást, de semmi más - jelentette ki határozottan.

Azt is kifejtette, hogy a több futamgyőzelme ellenére - Montoya csak egyszer diadalmaskodott, igaz az év végén rendszeres gyorsabb volt riválisánál - nincs köztük különbség, azonos esélyekkel pályáznak az első pilóta posztjára. A világbajnokság állása során viszont, aki vezet a rangsorban, értelemszerűen az kap nagyobb segítséget a csapattól.

Még több munka

Ralf Schumacher azt is elmondta, hogy a múlt évadban meglévő hibákat ki kell javítaniuk. "Annyi biztos, hogy én is több időt fogok tölteni a csapatommal, a tavalyinál is többet fogunk együtt dolgozni, a hibák megelőzése céljából." - magyarázta.

Michael és Ralf

Az örök kérdésre, miszerint bátyjával, a négyszeres világbajnok Michaellel, várhatóan hogyan módosul a kapcsolata az idei évadban, annyit mondott: Michael is pontosan tudja, hogy én le tudom győzni.

Nem szoktak naponta az esélyekről beszélgetni a bátyjával

Minderről azonban nem szoktak napi rendszerességgel beszélgetni, a Ferrari és ő ugyanis külön téma. Azt viszont hozzátette, hogy még mindig a Ferrari a favorit, de a BMW is erős lesz, és a második hely megszerzését tűzték ki célul, azok után, hogy a tavaly a harmadikok voltak.