A Ferrari Montoyára pályázik?

2002.01.14. 20:52
Angliából származó hírek szerint a Ferrari Juan Pablo Montoyát szeretné Michael Schumacher utódjának. A felek eddig még nem nyilatkoztak, csapataik azonban nem cáfolták határozottan az információt, igaz meg sem erősítették azt.
Az angol BBC Sport Online nevű internetes honlap szerint a Ferrari Juan Pablo Montoyát, a Williams pilótáját szemelte ki Michael Schumacher utódjául. A site információi szerint az olaszok már 2003-től számítanának a kolumbiaira Rubens Barrichello helyén. Mind a brazilnak, mind Montoyának ezév végén lejár ugyanis a szerződése, így könnyedén megvalósulhatna a váltás. Sőt, a Williamsnek 2003-ra opciós elővásárlási joga van Jenson Buttonra (pillanatnyilag Renault), így még kérdéses sem lenne, ki helyettesíthetné Montoyát Sir Frank istállójában.

A két csapat, a Williams és a Ferrari eddig csupán nagyon szűkszavúan nyilatkozott Montoya átszerződésével kapcsolatban: "semmit sem erősíthetünk meg", "a szerződéseinket sosem a nyilvánosság előtt vitatjuk meg" - szólt a Ferrari, illetve a Williams hivatalos kommünikéje. Ám már az is sokat sejtethet, hogy egyáltalán kommentálásra alkalmasnak ítélték a hírt.

A 2003-as átigazolás azt jelentené, hogy a vörös autókban két évig egymás mellett versenyezne a négyszeres világbajnok Michael Schumacher, s a trónkövetelő Montoya, ugyanis Schuminak csak 2004 végén jár le a szerződése. S talán ez jelenti az egyetlen bökkenőt a szupercsapat kialakításában: Schumacher továbbra is abszolút egyes számú pilóta státuszt akar az istállón belül, a dél-amerikai pedig korábban kijelentette, hogy ő ilyen feltételek mellett nem lenne a német csapattársa.

Persze könnyen elképzelhető, hogy egy szép hosszú számsort tartalmazó csekkel mindkét versenyzőt jobb belátásra lehetne bírni.