Ödön
1 °C
11 °C

Pénteken bemutatkozott a Williams és a Sauber

2002.01.25. 14:33
Pénteken Silverstone-ban a Williams, míg Svájcban a Sauber mutatta be 2002-es autóját. A két gépben az is közös, hogy az új konstrukciók alapjául szinte teljes mértékben a tavalyi gép szolgált, s az is, hogy a szponzorok állandósága miatt a fényezés sem változott.
Silverstone-ban bemutatta 2002-es gépét, az FW 24-est a Williams istálló. Az autót a két pilóta, Ralf Schumacher és Juan Pablo Montoya jelenlétében tárták a közönség elé. A kasztni a tavalyihoz képest nem sokban változott, ám a borítások alatt több újdonság is rejlik. Ilyen például az új sebességváltó és a P82 kódnevű BMW-motor.

Frank Williams: Nagy remények_

Frank Williams
A csapatfőnök Frank Williams következőképp nyilatkozott a bemutatót követően: "Nagy reményeket fűzünk az új kasztninkhoz és természetesen a BMW erőforrásához is. Mindezek mellett nekünk van a legerősebb pilótakettősünk. Ralf Schumacher és Juan Pablo Montoya különböző személyiségek különböző vezetési stílussal, de a céljuk megegyező, hiszen mindketten győzni akarnak."

A két pilóta köztudottan nem rajong egymásért, ám Gerhard Berger sportigazgató szerint ebből nem lesz probléma az új szezonban. "Azt hiszem, a két pilótánk szoros harcot fog vívni az egész szezon során, s az is biztos, hogy a csapat mindkettőjüket egyformán támogatja majd. Juan gyorsabb lesz néhány pályán, néhányon pedig Ralfnál lesz az előny. Mindketten bizonyították már, hogy képesek futamot nyerni, ezért aggodalomra semmi ok." - fejtette ki Berger.

Head: Mindig győzni akarunk

Az istálló 2002-es céljairól Patrick head technikai igazgató beszélt: "Ha már előre tudod, hogy egyes pályákon nem lesz esélyed nyerni, akkor az autód nem elég jó. Gavin Fisher tervezőmérnökkel karöltve arra törekedtünk, hogy az FW 24-es aerodinamikailag és megbízhatóságban is jobb legyen az elődjénél, így azt szeretnénk elérni, hogy 2002-ben mindig a győzelemért indulhassunk harcba."

A Williams idén is Michelin gumikat használ majd, a főszponzor pedig változatlanul a Compaq és az Allianz lesz, így az autó fényezése sem változik.

Sauber: a negyedik hely a célkitűzés

A Williams bemutatójával párhuzamosan a Sauber is felfedte új autóját, még pedig Svájcban, egy katonai repülőtéren. A C21-es - csak úgy mint a Williams FW 24-es - igen csak hasonlít elődjére, mind formájában, mind fényezésében.

"Magasra törünk 2002-ben - kezdte beszédét Peter Sauber csapatfőnök - Tavaly a negyedik helyet szereztük meg a konstruktőrök között, s célunk, hogy idén is elérjük ezt a pozíciót. Azt hiszem, két remek fiatal pilótánkkal, Nick Heidfelddel és Felipe Massával mindez sikerülhet."

Massa lehet a meglepetésember

Mint hallottuk, a versenyzők között történt egy változás az előző idényhez képest, vagyis a McLarenhez távozott Raikkönen helyét a 19 éves Felipe Massa vette át. A fiatal brazillal eddig mindenki nagyon elégedett az istállónál, nem véletlen, hogy Sauber úr őt is kiemelte a bemutatón elhangzott beszédében.

A C21-es egyébként már túl is van első próbaútján, ugyanis Barcelonában már jó néhány kört tett meg vele mind Heidfeld, mind Massa, s eddig mindkettőjüknek nagyon tetszik az új konstrukció. "A C21-es fejlettebb, kifinomultabb autó az elődjénél" - jelentette ki Heidfeld az első tesztek után.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?