Auguszta
-7 °C
0 °C

Schumacher: Nem bízom a győzelemben

2002.02.21. 09:53
A téli olimpia eseményei mögött a Forma 1-es tesztelések is háttérbe szorultak, ám a négyszeres világbajnok, Michael Schumacher figyelemfelkeltő, és tőle meglehetősen szokatlan nyilatkozatot tett. Szerinte nincs esélye a győzelemre, mert a tavalyi autóval kénytelen felvenni a versenyt megerősödött riválisaival.
Valamennyi csapat jelentős erőfeszítéseket tett azért, hogy az autója idén jobb legyen a tavalyinál, a Ferrarinál azonban kicsúsztak az időből. A csapat vezetői ezért pénteken úgy döntöttek, hogy a február 6-án Maranellóban bemutatott F2002 helyett Melbourne-ben még a megbízhatóbb, tavalyi autóval versenyeznek a pilóták. Michael Schumacher is támogatta az ötletet, de úgy tűnik, hogy keserű szájízzel.

Három-négy pontért száll harcba a címvédő

Kis is jelentette: korántsem bízik abban, hogy jövő vasárnap megnyerheti a 2002-es Forma-1-es világbajnokság első versenyét, a melbourne-i Ausztrál Nagydíjat. "Jobb lenne, ha az idei autóval állhatnék rajthoz, hiszen a többi pilóta azt teszi. Kevés esélyem lesz a győzelemre, de bízom benne, hogy három-négy pontot azért begyűjthetek" - összegzett.

Majd hozzátette: "Sajnálom, hogy kifutottunk az időből. Ezért egyelőre nem is ítélkezem az idei autó felett. Riválisaimról is csak Ausztráliában alkotok majd véleményt." Az elmúlt két évben Michael Schumacher volt a szezonnyitó Ausztrál GP győztese, s később világbajnok is lett.

A sisak azonban nyerő

Lehet, hogy csak altatásnak szánja a német klasszis ezt a nyilatkozatot, de könnyen előfordulhat, hogy a többi istálló valóban igen sokat fejlődött a téli időszakban. Más téren viszont van oka az örömre Schumachernek. Az új sisakja ugyanis a szakértők szerint lóerőket képes pótolni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!