Ivó, Milán
EUR 383,36 Ft
USD 366,34 Ft
6 °C
26 °C

Lövöldözés a Forma-1 helyszínén

2002.02.28. 12:58
Szerdán éjszaka Melbourne-ben, a Forma-1-es pálya közelében rálőttek egy rendőrre. Az incidensben senki nem sérült meg, a hatóságok nagy erőkkel keresik az elkövetőt. A pilótákat ez az esemény szerencsére nem zavarta meg a vasárnapi futamra való készülődésben. Michael és Ralf Schumacher, valamint Coulthard is lazít.
Szerdán hajnalban, helyi idő szerint 3-kor rálőttek egy rendőrre az Ausztrál Forma-1-es Nagydíj helyszínén, az Albert Parkban. A pálya kórházának közelében egy fegyveres férfi egy lövést adott le az intézményt felügyelő járőrre, majd elmenekült a helyszínről. A lövés senkit sem sebesített meg, a helyi hatóságok ennek ellenére természetesen nagy erőkkel keresik az elkövetőt.

Sajnálatos, hogy ilyen hírrel kell kezdenünk a mai Forma-1-es beszámolónkat, de szerencsére a pilótákat és a csapatok többi tagját nem izgatta föl hasonló esemény.

Schumacher kíváncsian várja a futamot

Michael Schumacher
Michael Schumacher például bevallotta a sajtónak, fogalma sincs, mire lesz képes a tavalyi Ferrarija az ellenfelek idei fejlesztésű gépeivel szemben.

"Nagyon kíváncsi vagyok, mi történik vasárnap. - mondta mosolyogva Schumacher - Tényleg nem tudom, hol fogunk végezni. Szerintem valahol az élmezőnyben leszünk, de hogy ez az első vagy a hatodik helyet jelenti-e, arról fogalmam sincs."

A négyszers világbajnok elismerte továbbá, hogy kissé csalódott, amiért az ötödik VB-címéért indított "hadjáratát" az öreg géppel kell elkezdenie, s arra törekszik, hogy az F2002-est már a második futamon, Malajziában használhassa.

"Egy hetünk van, hogy bevethető állapotba hozzuk az új autót. Az F2002-est nem azért hagytuk otthon, mert megbízhatatlan lenne, egyszerűen kifutottunk az időból, s nem volt lehetőségünk alaposan kipróbálni. Természetesen nem örülök, hogy a tavalyi kocsival kell indulnom, de nincs más lehetőségem, ez a helyzet..." - nyilatkozott kissé lemondóan Schumacher.

Ralf cápák között kalandozik

Michael öccsének, Ralfnak nincsnek gondjai a négykerekűjével, ő az utolsó szabadnapjait igyekszik is százszázalékosan kihasználni. A "kis Schumi" szerdán az egyik melbourne-i akváriumot látogatta meg, ahol negyedórára maga is a víz alá merészkedett.

"A merülés előtt tele voltam önbizalommal, de a vízben, amikor a cápák centikkel mellettem úsztak el, már kezdtem kicsit kényelmetlenül érezni magam. Hogy őszinte legyek, mikor kimászhattam az akváriumból, megkönnyebbültem. Ennek ellenére remek kaland volt, végül is fantasztikus élményben lehetett részem" - mondta a búvárkodást követően Ralf schumacher.

Coulthard máshol "búvárkodik"...

David Coulthard, a McLaren pilótája általában más kalandokból merít erőt. A skót köztudottan jobban kedveli a kényelmes szállodai szobákat, melyekben az éjszakáit az átlagosnál jóval gyakrabban tölti hölgyek társaságában. Coulthard azonban csütörtökön megelégelte a playboy-életstílusára vonatkozó kérdéseket.

"Nem értem, miért faggat ismét mindenki a sexről. Már egy éve, hogy komoly barátnőm van, s az utóbbi hónapok nyugodtan is teltek, de néhány hete megint csak a magánéletemmel kapcsolatos kérdéseket kapok. Természetesem szívesen szeretkezem lányokkal, de nem hiszem, hogy ebben bármi kifogásolható is lenne, hiszen ti is általában ezt teszitek, nem srácok?" - hozta zavarba a jelen lévő újságírókat Coulthard.

Azt nem tudni, milyen választ kapott a skót, ám az valószínű, hogy az ő felfogásában az "általában" gyakorlatilag ugyan azt jelenti, mint a "mindig".

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!