Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Skoda-csapat a Forma-1-ben?

2002.03.04. 12:07
Brit lapértesülés szerint a Charles Nickerson által megvásárolt Prost-autók vélhetően Skoda-színekben vesznek majd részt a Forma-1-es világbajnoki sorozatban. Bernie Ecclesstone a Nemzetközi Automobil Szövetség (FOCA) elnöke állítólag támogatja az ötletet, hogy a Skodát birtokló Volkswagen csoport bekapcsolódjon a Forma-1 küzdelmeibe. Az új csapat egyik pilótájaként a tavalyi szezonban bemutatkozott cseh Tomas Engét emlegetik. A Volkswagen egyelőre cáfolja a hírt, szóvivőjük szerint nem tervezik Forma-1 es csapat indítását.
Még január végén érkezett a hír: a 28 millió dolláros adósságot felhalmozó Forma-1-es Prost csapat megszűnik. A négyszeres világbajnok francia pilóta, Alain Prost vezette team az utolsó pillanatig küzdött, hogy rendezze adósságait, és el tudjon indulni az idei sorozatban. Hiába volt azonban minden igyekezet, a versailles-i bíróság pontot az ügy végére, és a csapat felszámolásról határozott.

A Volkswagen érdeklődik

Várhatóan nem sokáig kell sokáig tétlenkedniük a gárda autóinak, mivel a brit újságok szerint a járművek várhatóan Skoda színekben újra elindulhatnak az autós gyorsasági futamokon. Az Observer német forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az új tulaj, Charles Nickerson brit üzletember, aki mögött a többek között a Skodát is birtokló Volkswagen csoport áll, újra versenyeztetni kívánja az autókat. A lap azt is tudni véli, hogy Bernie Ecclestone, a Forma-1 főnöke támogatja az ötletet, és már oda is adta a német gyárnak a két megüresedett helyet.

Tomas Enge lehet az egyik pilóta

Az újság a feltételezést ugyan humoros hangnemben tálalja, néhány részlet alapján azonban mégsem lehet kizárni ezt a variációt. Először is az elmúlt napokban éppen a cseh Tomas Engét emlegették az egyik lehetséges pilótaként, másodszor őt a Forma-3000-ben éppen az a Coca-Cola támogatta, amelyet Ecclestone már régóta szeretne bevonni a Forma-1 világába. Tény az is, hogy a Skoda komoly erőket mozgat meg a rali-vb-n, így egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy az F1-be is szívesen beszállna.

Ismert továbbá az is, hogy Bernd Pischetsrieder, a Volkswagen- csoport főnöke soha sem tagadta megkülönböztetett érdeklődését a legjobbak versengése iránt. Tavaly ősszel a német sajtó már arról számolt be, hogy a VW tárgyalásokat folytat a Jordannel az esetleges motorszállításról. Az 53 éves Pischetsrieder korábban, a BMW vezetőjeként egyik előkészítője és lelkes híve volt a márka Forma-1-es bemutatkozásának.

Cáfol a Volkswagen

A Volkswagen azonban határozottan cáfolta az információt: "Már korábban megmondtuk, de most újra kijelentjük, hogy a Volkswagennek nincs szándékában beszállni a Forma-1-be" - tájékoztatta az AFP-t Kurt Rippholz, a márka egyik szóvivője.