Natália
1 °C
7 °C

A Phoenix-csapat nem indulhat Malajziában

2002.03.12. 16:47
A Nemzetközi Automobil Szövetség döntése értelmében a Prost-istálló autóit felvásárló Phoenix-csapat nem vehet részt a Forma-1 2002-es világbajnoki sorozatán. Általános meglepetésre a csapat már tegnap megérkezett Szepangba, a hét végi Forma-1-es Malajziai Nagydíj helyszínére - mindhiába.
Az indoklás szerint a négyszeres világbajnoktól megvásárolt "hagyaték" nem jelent automatikusan indulási lehetőséget. Az új tulajdonosnak, a Charles J. Nickerson által vezetett befektetői csoportnak 48 millió dollárt kellene befizetnie a FIA-nak, s a járműveknek át kéne esniük a kötelező biztonsági teszten is.

Bernie Ecclestone, az autós gyorsasági vb legfőbb vezetője már az elmúlt hetekben is többször kijelentette: a négyszeres világbajnok Prostól megvásárolt "hagyaték" még nem jelent automatikusan indulási lehetőséget. Ezek mellett még egyéb jogszabályok is előfeltételei lennének a "beszállásnak".

Az örökséggel at adósság is jár

A versaille-i bíróság a Prost-istállót jogutód nélkül számolta fel. Ha a Phoenix arra hivatkozna, miszerint ő a jogutód, akkor előbb meg kell támadnia a múlt hónapban hozott ítéletet, és a Prost -istálló 28 millió dolláros adósságát is örökölné.

Az új csapat elvileg a Tom Walkinshaw irányította TWR Grouppal működne együtt. Az Arrows főnöke Melbourne-ben elárulta, hogy cége szállítja a leendő újonc részére a motorokat.

Szepangban az is kiderült, hogy a Phoenix-istálló már szerződést kötött az argentin Gaston Mazzacanéval, aki korábban 21 futamon indult, 17-szer a Minardi, tavaly pedig négy alkalommal a Prost színeiben. Csapattársa a brazil Tarso Marques (24 futam a Minardival) lenne. A korábban többször is "hírbe hozott" cseh Tomas Enge ezen a hétvégén a floridai Sebringen sorra kerülő 12 órás viadalon áll rajthoz, helyette került képbe Marques.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?