Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ralf a bátyját idegesítené

2002.03.13. 16:30
Pénteken kezdődik az idei Forma-1-es szezon második felvonása Malajziában. A Ferrari és Michael Schumacher természetesen optimistán várják a rajtot, legközelebbi riválisuknál, a Williamsnél azonban már pesszimistább a légkör: Ralf bizakodik, Berger inkább csak titokban reménykedik.
Vasárnap Malajziában rendezik a 2002-es Forma-1-es szezon második versenyét, s mivel természetesen a szabadedzésekkel már pénteken elkezdődik a nagydíj programja, a pilóták már a helyszínen tartózkodnak.

Ralf készül a testvérharcra

Szerdán az Ausztráliában Barrichellóval történt karambolja miatt csupán néhányszáz métert versenyző williamses Ralf Schumacher elemezte hétvégi esélyeit.

"Fő célom, hogy Michaelt idegesítsem: minél közelebb akarok kerülni hozzá. Szerintem két hét alatt nőttek a győzelmi reményeink, majd meglátjuk, mi történik. Persze nem lesz könnyű nyernünk, hiszen a Ferrari Melbourne-ben bebizonyította, hogy az idei VB első számú várományosa" - nyilatkozta Ralf Schumacher, s hozzá tette még, hogy a starttól egyáltalán nem fél, biztos benne, hogy most nem ütközik össze senkivel, s minden simán megy majd.

Berger visszafogott

A német pilóta egyik főnöke, a BMW sportigazgatója, Gerhard Berger konkrétabban fogalmazott, szerinte Michael Schumacher lesz 2002-ben is a világbajnok.

"Michael Schumachernek odaadhatnánk a világbajnoki címet már most. Talán az első futam óta sikerült egy kicsit felzárkóznunk a technikai fejlesztések terén, ám nem hiszem, hogy meg tudnánk szorítani a Ferrarit. Ezen kívül a borzasztó hőség is Schumachernek kedvez, hiszen ő a legfittebb pilóta" - mondta Berger.

Schumacher: 'Győzhetünk'

Erről természetesen maga a kerpeni is így vélekedik, s optimistán várja a vasárnapi rajtot.

"Sokaknak gondot okozhat a magas páratartalom éa a nagymeleg, nekem szerencsére nincsenek ilyen problémáim. A futamot illetően magabiztos vagyok, azt hiszem, beleszólhatunk az első helyért folyó csatába" - fogalmazott igen finoman Michael Schumacher.

Todt: 'San Marinóban debütál az F2002'

Hát igen, a Ferrari nagyon derülátó, hiszen a távol-keleti országban is a tavalyi, F2001-es gép fejlesztett változatával áll rajthoz. Sőt, Jean Todt csapatfőnök bejelentette, hogy az új modell - amelyet egyébként Luca Badoer Olaszországban egész héten gond nélkül tesztelt - csak a Brazil GP-t követően, San Marinóban, április 14-én mutatkozik be versenyen.

Vagyis a Scuderia biztosra megy, s csak akkor veti be az F2002-est, miután Schumacher is legalább két héten keresztül nyúzta azt: a négyszeres világbajnok ugyanis csak a brazil futam után tér vissza Európába, az elmúlt tíz napot nyaralással töltötte, s a maláj verseny utáni héten is minden bizonnyal pihenni fog. Persze a program változhat, ha az F2001-es leszerepel vasárnap, ám ez nem valószínű.

A Phoenix még nem indulhat

Végül egy hír a Forma-1 leendő 12. csapatáról, a Phoenixről. Amint arról már beszámoltunk, Charles Nickerson Prost-utód alakulata két autóval és két pilótával megérkezett Malajziába, ám 99 százalék, hogy nem lehet ott a rajtrácson. Bernie Ecclestone továbbra is a 48 millió dolláros kauciót követeli a brit üzletembertől, s mindemellett a kasztnik még nem estek át a kötelező törésteszteken sem. Azaz a csütörtöki gépátvételen még akkor is megbuknának a Phoenix autói, ha időközben a pénzt sikerülne valahonnan előteremtenie Nickersonnak.