Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Williams utolérte a Ferrarit?

2002.03.18. 13:35
A hétfői sajtó a Maláj Nagydíj dobogóján végzett három pilóta teljesítményét egyaránt kiemelkedőnek értékeli. Itáliában mind a Ferrarit, mind a McLarent kritizálják, Angliában pedig már a Williams hatalomátvételére számítanak.
Vasárnap Malajziában a Williams kettős sikerével ért véget a 2002-es Forma-1-es szezon második futama. A győzelmet az egykiállásos taktikát alkalmazó - a többiek kétszer tankoltak - Ralf Schumacher szerezte meg óriási előnnyel, míg másodikként csapattársa, az első kanyarban Michael Schumacherrel ütköző Juan Pablo Montoya végzett.

Mindhárom dobogós remekelt

A koccanásban - annak ellenére, hogy a ferraris maradt a pályán, s a williamses került a fűre - a versenybírók a kolumbiait vélték hibásnak, ezért boxbüntetéssel sújtották, ám a nagy időveszteség ellenére mégis felért a pódiumra.

Schumacher szintén nem úszta meg a balesetet, ő az első vezetőszárnyának kényszerű cseréje miatt a 21. helyre esett vissza, majd onnét jött föl harmadiknak. Nem csoda hát, hogy hétfőn az angol és az olasz sajtó a győztes mellett a két dobogós teljesítményét méltatta leginkább.

Ralf: 'tehetség és taktika'

"Ralf Schumacher a tökéletes, egymegállásos taktikájának és tehetségének köszönheti a győzelmet. Michael Schumacher felzárkózása bravúrnak számít, ám Montoya produkciója is elismerésre méltó: remekül küzdötték vissza magukat a koccanásuk után." - dícséri a pilótákat a Tuttosport.

A torinói napilap azonban a csalódást okozó McLarent - mindkét autó motorja tönkre ment -, és a halványabban teljesítő Ferrarit - Barrichello műszaki hiba miatt állt ki - kritizálja is: "A McLaren fekete napot zárt, a Ferrari színtelenet".

Vége a Ferrari egyeduralmának?

A Távol-Keleten az olasz istálló ismét a tavalyi autójával vett részt, s a római La Repubblica szerint ezért volt képtelen a győzelemre.

"A Ferrarinak be kell vetnie az F2002-est, mert az öreg autó már nem képes felvenni a versenyt az egyre jobb és aggresszívebb Williams-BMW-vel." - szólít fel és figyelmeztet az orgánum.

A brit 'The Star' továbbmegy, szerinte a Williams technikailag utolérte a Ferrarit, s készen áll, hogy átvegye a hatalmat a Száguldó Cirkuszban.

"Vasárnap Ralf felült a trónra. A kis Schumi vezetésével a Williams megtörte a Scuderia egyeduralmát" - harsogja az újság.