Judit
2 °C
7 °C

Ralf leszólta a bátyja új szerelmét

2002.03.27. 16:43
Brazíliában idén harmadszor randevúznak a Forma-1 csapatai és pilótái, s az első két futam alapján ismét Ferrari-Williams csata várható. Az izgalmakat fokozza, hogy az olasz istálló Interlagosban veti be először új fegyverét, az F2002-est, amelyet Michael Schumacher egyfolytában dícsér, az öccse, Ralf viszont nincs elájulva tőle. Sőt...
E hét végén már idei harmadik állomásához érkezik a Forma-1-es világbajnoki sorozat, a pilóták vasárnap Sao Paolóban a Brazil Nagydíjért versenyeznek. Az eddigi két futam végeredményét tekintve Dél-Amerikában is Ferrari-Williams BMW párharcra van kilátás.

Élesben is bemutatkozik az F2002-es

A párbaj külön pikantériája, hogy a Ferrari Interlagosban veti be először új autóját, az F2002-est. A teszteredmények szerint ez a konstrukció gyorsabb, mint elődje, ám a megbízhatóságáról még nem lehet felelősségteljesen nyilatkozni. Igaz, hogy a múlt heti barcelonai teszteken Schumacher és Barrichello több futamszimulációt is gond nélkül teljesített, ám az éles küzdelem mégis más, elég csak a katalóniai 20-25 és a brazíliai 30-35 fokos hőmérséklet közötti eltérésre gondolni .

Schumacher: szerelem első látásra

Michael Schumacher azonban nem fél tőle, hogy bármi baj is lenne az új géppel, sőt elismerte, hogy a csapaton belül ő volt az, aki leginkább sürgette annak mihamarabbi bevetését.

"Amikor a februári bemutatón először megláttam az F2002-est, azonnal beleszerettem: nagyon klasszul néz ki, s ha az új technikai megoldásokra gondolok, még inkább várom, hogy élesben is kipróbálhassam. Az újdonságok közül nekem a váltó tetszik a legjobban, gyorsabb, pontosabb, kisebb, s mivel titániumból készült, könnyebb is, mint a régi" - mondta izgatottan Schumacher, aki azonban az öreg F2001-est is dicsérte.

"A tavalyi gép is szenzációs alkotás, még mindig rettenetesen gyors, és nagyon megbízható is. Úgy gondolom azonban, hogy már az F2002-es is képes teljesíteni a versenytávot, s mindemellett 7-8 tizedmásodperccel gyorsabb lehet körönként. Azaz minden adott, hogy negyedszer is győzzek Brazíliában" - jelentette ki optimistán a négyszeres világelső.

A Ferrari biztosra megy

Schumacher bizakodottsága teljesen érthető is, egyrészt azért, mert az új gép tényleg hibátlannak tűnik, másrészt pedig mert Interlagosban ő duplán is be lesz biztosítva. Barrichello ugyanis még az F2001-essel áll rajthoz, azaz a csapat összehasonlíthatja a két autó teljesítményét. Ha netalántán a tréningeken az idei modell kissé mégis lassabb lenne, esetleg valamilyen technikai probléma támadna vele, a kerpeni azonnal átülhetne egy tavalyi kasztniba. Sőt, az is könnyen előfordulhat, hogy Schumacher csak az edzésen használja legújabb "paripáját", s a futamot már a sokat szolgált "csatalóval" kezdi meg.

Ralf: 'az F2002 nem nagy durranás'

Michaelnek a hétvége során szinte biztosan ismét a Williamsekkel, azaz öccsével Ralffal és Juan-Pablo Montoyával kell megküzdenie a győzelemért. Sőt, a kis Schumi a saját csapatát tartja a verseny esélyesének.

"Sao Paolóban le tudjuk győzni a Ferrarit, hiszen itt már tavaly is mi voltunk a gyorsabbak. Montoya másodpercekkel vezetett, s ha Verstappen nem löki ki, valószínűleg nyert volna. Szerintem idén már kétségtelenül mi vagyunk a favoritok, még akkor is, ha az olaszok az új kocsival indulnak. Nem olyan nagy durranás az F2002-es, maximum 4 tizeddel lehet jobb körönként, mint a régi autó" - kontrázott Ralf Schumacher a bátyja által mondottakra.

Hogy kinek lesz igaza, az a vasárnapi futamon kiderül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?